MODRIĆU ZVIŽDALA PUBLIKA

Što se događa s najboljim hrvatskim igračem?

Četvrtak, 01. ožujka 2012. 09:51 Napisao/la  Igor Vranić

Da Modrić igra u klubu kao u reprezentaciji, ne bi bio ni na klupi Tottenhama

Luka Modrić izašao je u 73. minuti prijateljske utakmice između Hrvatske i Švedske. Najbolji hrvatski igrač izašao je ispraćen zvižducima! Znakovito budući da je riječ o igraču koji pobire simpatije na međunarodnoj sceni, gdje ga podjednako cijene zbog igre i osobnosti.

Još jedna blijeda Modrićeva partija u nacionalnom dresu iziskuje analizu bez obzira što u pravilu ozbiljne rasprave o prijateljskim utakmicama treba izbjegavati. Problem Modrićeve igre  u kockastom dresu je što najbolji igrač reprezentacije u posljednjem kvalifikacijskom razdoblju u pravilu igra daleko ispod objektivnih mogućnosti.

Jedan od bitnih razloga slabijih Modrićevih igara svakako su suigrači u reprezentaciji, većina kojih morfološki nisu na razini Modrićevih klupskih suigrača. U Tottenhamu Modriću je dovoljno baviti se distribucijom, protok lopte puno je brži zbog toga što su suigrači brži pa glavni organizator igre nema potrebe naprezati se igrom "jedan na jedan". U dresu reprezentacije od Modrića se očekuje dodatni angažman budući da teren mora osvajati pasovima i igrom "jedan na jedan". Ovaj drugi element Modriću kronično nedostaje u posljednjem "kockastom" razdoblju, ponajviše zbog navika stečenih u Tottenhamu.

Zlatan Ibrahimović  je aktivni dokaz teze da je nogomet ipak samo igra, tko zna igrati u jednom trebao bi znati igrati i u drugom dresu. Postoji i kontrateza koja sve više zabrinjava izbornika Slavena Bilića:  da Modrić igra u Premierligi kao što je u "kockastom" dresu igrao protiv Švedske, ne bi bio ni na klupi Tottenhama.  

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.