Luka Modrić proglašen najboljim nogometašem u tradicionalnom izboru Večernjeg lista

Subota, 27. prosinca 2014. 17:04 Napisao/la  SC

Ovo mi je četvrta titula i jako joj se veselim, kaže Modrić

Luka Modrić proglašen je najboljim nogometašem 2014. godine u izboru Večernjeg lista. Statuu Pobjednik, rad akademskog kipara Stipe Sikirice, Modriću je uručio glavni urednik Večernjeg lista Goran Ogurlić na prigodnoj svečanosti organiziranoj u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu. Tijekom posjete bolnici Luka Modrić je u pratnji domaćina, dr. Zorana Bahtijarevića, sanacijskog upravitelja Klinike, predstavnika bolnice i Večernjeg lista obišao male bolesnike na odjelima te im predao dresove i darove madridskog Reala i Večernjeg lista.

- Hvala svima koji su glasali da ponovo dobijem 'Večernjaka', meni uvijek dragu i posebnu nagradu. Ovo mi je četvrta titula i jako joj se veselim. Prva koju sam dobio dala mi je snagu, dodatno me ohrabrila da budem bolji i da vjerujem u sebe, rekao je Modrić.

Večernjakova igrača godine birao je žiri od 11 bivših nogometnih reprezentativaca: Željko Stinčić, Rudolf Belin, Igor Štimac, Filip Blašković, Miloš Hrstić, Zoran Vujović, Robert Špehar, Ivan Leko, Snješko Cerin, Mario Stanić i Goran Vlaović.

Najbolji u 43. izboru, Luka Modrić, osvojio je 109 bodova čime je četvrti put najbolji igrač u anketi Večernjeg lista. Drugi u izboru je Mario Mandžukić, igrač madridskog Atletica, s 96 bodova, a treći Barcelonin nogometaš Ivan Rakitić sa 82 boda.

Pobjednik je u kategoriji Naga godine je Tin Jedvaj, nogometaš Bayera iz Leverkusena dobio je 48 bodova, drugo mjesto pripalo je Alenu Haliloviću (Barcelona B) sa 26 bodova, a treće mjesto dijele Marko Rog (Split) i Marko Pjaca (Dinamo) sa po 18 bodova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.