Luka Modrić: Kao pojedinci napravili smo ogroman iskorak u odnosu na EP 2012

Utorak, 10. lipnja 2014. 19:43 Napisao/la  SC

  Brazil 80 godina nije izgubilo prvu utakmicu na svjetskim smotrama i to nam je veliki poticaj, kaže Eduardo

Luka Modrić najveća je zvijezda hrvatske reprezentacije. Ove sezone postao je stožerni igrač Real Madrida, koji je na kraju naporne sezone osvojio Ligu prvaka.

- Osjećam se dobro. Dobio sam nekoliko dana odmora nakon osvajanja Lige prvaka i priliku da se psihički prebacim na zahtjeve u reprezentaciji. Spreman sam, željan i jedva čekam da počne prva utakmica Svjetskog prvenstva.  Brazil nas poštuje, ne doživljavaju Hrvatsku samo kao jednog od protivnika. Znaju većinu naših igrača, znaju našu kvalitetu i sada je na nama da se dokažemo na terenu i prezentiramo se na najbolji način. Dugo Hrvatska nije igrala ovako veliku utakmicu, kaže Modrić.

O hrvatskim izgledima Modrić kaže sljedeće:

- Brazil ima fenomenalnu momčad, od obrane do napada. Mislim da su najbolji Thiago Silva, Marcelo i Neymar, ali svi su svjetske klase. Nemaju slabu točku. Nama je najvažnije da kao momčad budemo pravi, ne može jedan pojedinac sam nešto napraviti. Hrvatska nisu ni Modrić ni Rakitić, Hrvatska je dobre rezultate ostvarivala kada smo se svi borili jedni za druge. Tako će biti i ovoga puta. Bit će teško dobiti bitku u veznom redu, koja će biti ključna. Želimo imati posjed lopte i nametnuti svoj ritam, ne smijemo se uzdati samo u obranu. Kao pojedinci napravili smo ogroman iskorak u odnosu na EP 2012, a koliko smo napredovali kao momčad, vidjet ćemo na ovom turniru. Odigrali smo jako dobro Europsko prvenstvo prije dvije godine i nedostajalo nam je samo malo sreće, a potom smo imali dosta problema u kvalifikacijama. No, mislim da bismo na ovom Svjetskom prvenstvu mogli daleko, a prvi nam je cilj proći u drugi krug, zaključuje Modrić.

Eduardo će 12. lipnja biti u središtu pozornosti, Brazilac u dresu hrvatske reprzentacije u Sao Paulu igra protiv reprezentacije domicilne zemlje:

- Doći će mi najbliža obitelj i prijatelji. Nisam ih pitao za koga će navijati, oni dolaze uživati u spektaklu otvaranja Svjetskog prvenstva. Nadam se da će navijati za nas, za Hrvatsku. Super se osjećam, nema pritiska. Što je utakmica bliže, to se više osjeća pozitivna nervoza i svi jedva čekamo da utakmica počne, da nam bude lakše i da uživamo. Brazil je favorit, ne samo protiv nas nego i za osvajanje Svjetskog prvenstva. No, to što su favoriti ne znači da ih ne možemo pobijediti. Oni 80 godina nisu izgubili prvu utakmicu na svjetskim smotrama i to nam je veliki poticaj. Trebamo pokazati na terenu što možemo, a Hrvatska može iznenaditi, pogotovo ako mi prvi zabijemo. Tada bi Brazilu bilo teško vratiti se, smatra Eduardo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.