Lars Lagerback: Sudac je naginjao Hrvatima, u uzvratu imamo priliku ako ostanemo s 11 igrača!

Subota, 16. studenog 2013. 10:16 Napisao/la  SC

Bilo bi bolje da smo do kraja igrali 11 na 11. S deset igrača Island je igrao puno bolje. Svi su se zbili natrag i probudio se u njima ratnički mentalitet, kaže kapetan Darijo Srna

Lars Lagerback imao je puno više razloga za zadovoljstvo nakon utakmice od Nike Kovača. Island je više od pola sata igrao s desetoricom i bez ozbiljnih poteškoća održao 0:0 i stekao psihološku prednost uoči utakmice u Zagrebu. Sada je pritisak na hrvatskoj reprezentaciji.

- Moji igrači su bili fantastični, borbeni, disciplinirani i zbilja ne mogu ih dovoljno nahvaliti za ovo što su prikazali večeras. U drugom poluvremenu, nakon što smo ostali s desetoricom, nismo im dopustili čistu šansu, odlično smo se branili, kolektivno, imali su samo neke opasne situacije. Nismo imali sreće sa sucima. Španjolac nije briljirao i previše je naginjao Hrvatima. U uzvratu sve ovisi o tome kako će igrati Hrvatska. Ako ponovimo igru iz Albanije, imamo dobru priliku. Pogotovo ako ostanemo s 11 igrača na terenu, rekao je cinično islandski izbornik Lars Lagerback.

Kapetan hrvatske reprezentacije zna gdje treba tražiti razloge neuspjeha:

- Bilo bi bolje da smo do kraja igrali 11 na 11. S deset igrača Island je igrao puno bolje. Svi su se zbili natrag i probudio se u njima ratnički mentalitet. Nismo primili pogodak, to nam je bio cilj. Naravno, cilj je bio i zabiti, ali imali su vratara u sjajnom izdanju. Island je odlično organizirana momčad. Znali smo da će ovo biti jako teško. Islandu treba čestitati, a nas ne treba kuditi. Sve je u našim rukama. Nadam se podršci na Maksimiru i plasmanu u Brazil, rekao je kapetan Darijo Srna.

- Dobar je ovo rezultat, ali šteta što nismo napravili više, što nismo zabili taj pogodak. Svaka čast vrataru Islanda. Mi smo odigrali korektnu utakmicu. Bili smo čvrsti, ali nismo zabili. To ćemo riješiti u Zagrebu, rekao je Josip Šimunić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.