Kvalifikacije za SP: Hrvatska igra za bodove, rasterećena Srbija za prestiž

Petak, 06. rujna 2013. 18:21 Napisao/la  SC

Beograd (20.45): Srbija - Hrvatska. Momčad Siniše Mihajlovića više je puta pokazala da se ne zna nositi s pritiskom rezultata i javnosti. Njihova igra raste kako se smanjuje pritisak

Srbija i Hrvatska od 20.45 igraju utakmicu koja ima važan natjecateljski naboj samo za Hrvatsku. Srbija je praktično otpala iz realnih kombinacija za plasman na SP 2014. Premda je teoretski moguće da se Srbi plasiraju na SP,  pobjedom protiv Hrvatske momčad Siniše Mihajlovića samo bi produljila lažnu nadu. Belgija i Hrvatska praktično su nedostižne.

 

Hrvatska je porazom od Škotske propustila veliku šansu o prvom mjestu u skupini odlučivati  izravnom dvoboju protiv Belgije. Sada preostaje pobijediti sve protivnike do kraja i čekati kiks vrlo jake Belgije. Ako Hrvatska izgubi od Srbije, rasplet u kvalifikacijskoj Skupini A je poznat nakon 8. kola. Belgija će biti prva, Hrvatska mora u doigravanje…

 

Dakle, hrvatske igrače na Marakani vode natjecateljski motivi. Srpski igrači igraju za prestiž što nije dobra vijest. Momčad Siniše Mihajlovića više je puta pokazala da se ne zna nositi s pritiskom rezultata i javnosti. Njihova igra raste kako se smanjuje pritisak.

 

Srpska momčad se pred utakmicu protiv Hrvatske nalazi u relativno mirnoj poziciji. Nakon niza razočaranja, sportska javnost ne očekuje previše od igrača i izbornika Siniše Mihajlovića, koji je već bivši.

 

U utakmici između Srbije i Hrvatske na Marakani sigurno neće prevladavati folklorni nacionalni naboj. Nije prevladao ni 1999. godine u neusporedivo zahtjevnijim međunarodnim okolnostima.

 

Utakmicu igraju igrači kojima je jedini motiv pobjeda. Najveća prednost Srbije je da pobjeda više znači Hrvatskoji.

 

Vjerojatni sastavi:

 

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Kolarov, Nastasić, Subotić, Fejsa, Matić, Tošić, Đuričić, Marković, Mitrović

 

HRVATSKA: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Rakitić, Modrić, Vukojević, Eduardo, Olić, Mandžukić.


Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.