Kvalifikacije za SP: Hrvatska dominirala na Cipru, Luka Modrić promašio kazneni udarac

Petak, 08. listopada 2021. 22:38 Napisao/la  SC
Luka Modrić
Luka Modrić

Kvalifikacije za SP, grupa H, 7. kolo

CIPAR – HRVATSKA 0:3

AEK Arena. Sudac: M. Oliver (Engleska)

Strijelci: 0:1 Perišić (45+1), 0:2 Gvardiol (80), 0:3 Livaja (90+2)

Žuti kartoni: Artymatas, Avraam (Cipar), Kovačić (Hrvatska)

CIPAR: Michail; Ioannou, Soteriou, Andreou; Avraam (61 Antoniadis), Kastanos, Artymatas (69 Kiryaku), Psaltis; Papoulis (69 Loizou), Sotiriou (86 Kakoulis), Pittas (46 Tzionis).

HRVATSKA: Livaković; Stanišić, Ćaleta-Car, Gvardiol, Sosa; Brozović (84 Jakić); Vlašić (69 Brekalo), Modrić (83 Ivanušec), Kovačić (63 Pašalić), Perišić; Kramarić (68 Livaja).

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Cipar 1:0, u utakmici odigranoj na AEK Areni u Larnaci.

Hrvatska je očekivano dominirala od samog početka utakmice, imala nekoliko odličnih prigoda, ali je prvu iskoristila tek u prvoj minuti sudačke nadoknade vremena, kada je Luka Modrić krasnom asistencijom pronašao Ivana Perišića, koji je na desnoj strani izbio sam ispred domaćeg vratara i preciznim udarcem u suprotni kut donio prednost – 0:1.

Inače, prije Perišića mrežu je zatresao i Andrej Kramarić, ali je njegov pogodak iz 23. minute poništen zbog zaleđa nakon pomnog pregledavanja snimke.

Perišiću je to bio 30. pogodak za reprezetnaciju i drugi u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

U 53. minuti Kovačić je lijepo pronašao Andreja Kramarića, Andreou ga je srušio u kaznenom prostoru, a Luka Modrić nije uspio svladati domaćeg vratara Michaila, koji je pročitao stranu u koju će pucati Modrić i lijepo zaustavio njegov udararac.

U 80. minuti pobjedu je potvrdio Joško Gvardiol svojim reprezentativnim prvijencem, a točku na „i“ utakmice u kojoj su Dalićevi izabranici apsolutno dominirali postavio je Livaja u drugoj minuti sudačke nadoknade vremena.

Zlatko Dalić ostao je bez Matea Kovačića za utakmicu protiv Slovačke u Osijeku zbog tri žutih kartona.

Ovom pobjedom hrvatski nogometaši zadržali su prvo mjesto u skupini H.

Rezultati 7. kola: Rusija – Slovačka 1:0, Malta – Slovenija 0:4.

Poredak skupine H: Hrvatska 16, Rusija 16, Slovenija 10, Slovačka 9, Malta 4, Cipar 4.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.