U-21 KVALIFIKACIJE ZA EP

Hrvatska u Koprivnici svladala Gruziju

Četvrtak, 03. rujna 2015. 17:57 Napisao/la  SC

Kvalifikacije za EP U-21: Hrvatska - Gruzija 1:0. Milić strijelac

Kvalifikacije za EP U-21

HRVATSKA - GRUZIJA 1:0

Gradski stadion, Koprivnica. Gledatelja 1.500

Sudac: Svein-Eirik Edvartsen (Švedska) 7

Strijelac: 1:0 Milić (23)

Žuti kartoni: Halilović, Radošević (Hrvatska), Dvali, Tsnobiladze, Aburjania, Kharaishvili, Kvirkvia (Gruzija)

HRVATSKA: Livaković 6.5 - Mikanović 7, Ćaleta-Car 6.5, Kolinger 6.5, Milić 7 - Pašalić 6.5, Radošević 6.5, Rog 5.5 - Halilović 6 (65 Vlašić -), Kolar 6.5 (89 Brlek -), Čorić 6 (56 Krovinović 6)

GRUZIJA: Kurdadze 5.5 - Gadrani 5.5 (80 Endeladze -), Tsintsadze 6, Ubilava 6, Dvali 5.5 - Kiteishvili 5 (46 Kharaishvili 5.5), Papunashvil 6.5i, Aburjania 6 - Kvirkvia 5.5, Tsnobiladze 5.5 - Katcharava 5 (46 Goshteliani 5.5)

Nogometna reprezentacija Hrvatske do dvadeset i jedne godine uspješno je otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo što će se održati za dvije godine. U Koprivnici su izabranici Nenada Gračana slavili protiv Gruzije s 1:0, a jedini je pogodak na utakmici zabio Antonio Milić sredinom prvog poluvremena.

Hrvatska se u uvodnim minutama nije uspjela nametnuti na travnjaku. Dapače, Gruzija se pokazala kao prilično čvrsta, kompaktna i organizirana ekipa koja našoj selekciji nije dozvolila ozbiljniju prigodu u uvodnih petnaest minuta. Ipak, iz prve prave akcije Hrvatska je u 23. minuti stigla do vodstva. Marko Kolar je probio desnu stranu, povratnom loptom lijepo pronašao natrčalog Antonija Milića koji iz prve matira gostujućeg vratara Kurdadzea.

Ubrzo su se probudili, ali i otvorili Gruzijci. Tsintsadze i Kvirkvia isprobali su svoje dalekometne udarce, prvi je pokušaj otišao pored vratnice, drugog je bez poteškoća ukrotio Livaković. A onda u 27. minuti nova prilika za Hrvatsku. Pašalić je s lijeve strane ušao prema Kurdadzeu, ali je gostujući vratar obranio njegov pokušaj. Samo dvije minute kasnije Pašalić je novi zicer pripremio za Halilovića, no opet je uspješniji bio Kurdadze.

Otvaranje nastavka donijelo je najveću prigodu za Gruziju. Goshteliani je ubacio s desne strane, Kvirkvia klizećim starom zahvatio loptu koja je prošla pored lijeve vratnice. Dominik Livaković se u međuvremenu poskliznuo, te pogledom ispratio kako lopta odlazi pored gola. Na drugoj strani u opasan solo-prodor krenuo je Pašalić, ali je previše driblao, tako propustio veliku prigodu.

Filip Krovinović sjajno se snašao u 63. minuti, okomito prošao kroz sredinu, pa na desnoj strani proigrao Kolara. Napadač Lokomotive odmah je povratnom loptom odigrao za Halilovića koji iz lijepe situacije gađa visoko iznad gola. Veliku prigodu Gruzija je imala u 72. minuti nakon pogreške Kolingera. Kvirkvia i Goshteliani su krenuli sami na usamljenog Ćaletu-Cara koji je pametnim postavljanjem spriječio opasan napad gostiju.

Donedavni veznjak Zagreba Filip Krovinović novi je zicer svojim suigračima priredio i u 77. minuti. Ovoga puta idealno je poslužio je Roga koji se sjurio sam prema gostujućim vratima, pa tukao pored gola.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.