PRIJATELJSKA UTAKMICA

Hrvatska u Londonu deklasirala Južnu Koreju

Srijeda, 06. veljače 2013. 17:17 Napisao/la  SC

Prijateljska utakmica: Hrvatska - Južna Koreja 4:0 (Mandžukić 30, Srna 38, Jelavić 50, Petrić 85)

PRIJATELJSKA UTAKMICA

HRVATSKA - JUŽNA KOREJA 4:0

Stadion Craven Cottage. Gledatelja: 3.000

Sudac: Michael Oliver (Engleska)

Strijelci: 1:0 Mandžukić (33), 2:0 Srna (41), 3:0 Jelavić (57), 4:0 Petrić (85)

HRVATSKA: Pletikosa, Ćorluka, Šimunić, Srna, Strinić (46 Lovren), Vukojević (66 Andrijašević), Modrić (71 Ademi), Kranjčar (58 Sammir), Rakitić, Mandžukić (46 Jelavić), Olić (46 Petrić)

JUŽNA KOREJA: Sung-Ryong Jung, Tae-Hwi Kwak, Jung-Soo Lee (46 In-Hwan Jung), Jae-Soo Choi, Kwang-Hoon Shin, Hyung-Min Shin (46 Chu-Young Park), Chung-Yong Lee (73 Seung-Gi Lee), Ja-Cheol Koo (73 Chul-Soon Choi), Sung-Yueng Ki, Heung-Min Son (46 Bo-Kyung Kim), Dong-Won Ji (46 Dong-Gook Lee)

Hrvatska nogometna reprezentacija rutinski je odradila prvu i posljednju provjeru uoči gostovanja Srbije na Maksimiru 22. ožujka. Na stadionu Craven Cottage, domu londonskog Fulhama za koji igra povratnik u reprezentativni dres Mladen Petrić, Hrvatska je rutinski deklasirala reprezentaciju Južne Koreje sa 4:0 pred mizernih 3.000 gledatelja po kiši i hladnom, tipičnom londonskom vremenu. U svakom poluvremenu po dva su pogotka postigli hrvatski reprezentativci, a posebno će se pamtiti onaj kapetana i slavljenika Darija Srne za 2:0 jer je njemu, Josipu Šimuniću i Stipi Pletikosi ovo bio stoti nastup u reprezentativnom dresu. Lijep i pamtljiv bio je i posljednji pogodak, lob Mladena Petrića koji je na taj način proslavio povratak u reprezentaciju.

Prvu priliku Hrvatska je imala već u 6. minuti, Kranjčar je ubacio oštru loptu na prvu vratnicu, Olić je bio sam u skoku, ali poslao je loptu glavom pored desne vratnice. Četiri minute kasnije veliku su prigodu propustili Korejci. Ubačaj s desnog krila dočekao je S.Y.Ki na drugoj vratnici i poslati loptu pored Pletikose, no Ćorluka je bio na pravom mjestu na gol-liniji i spasio hrvatsku mrežu. U 33 minuti Rakitić je krasno izveo slobodan udarac s desnog krila, Mandžukić je ušao između dvojice Korejaca i glavom skrenuo loptu u mrežu. Hrvatska je povela 1:0. U 39. minuti griješi Strinić na 30 metara, D.W.Ji je snažno pucao s ulaza u kazneni prostor, ali Pletikosa sjajno reagira i skreće loptu u korner, a u 41. minuti Hrvatska udvostručuje svoju prednost prekrasnim pogotkom Darija Srne. Munjevito je Hrvatska izašla u kontru, Modrić i Kranjčar donijeli su loptu našem kapetanu na 18 metara, ovaj povukao dva koraka i krasnim udarcem plasirao loptu u dalji kut za 2:0! Samo minutu kasnije Modrić je ukrao loptu na 30 metara, ušao u kazneni prostor i pucao, krajnjim naporom korejski vratar uspio je spriječiti i treći pogodak vatrenih.

Iako je drugo poluvrijeme obilježio veliki broj izmjena prvi opasan napad Hrvatske završio je pogotkom u 57. minuti. Modrić je proigrao Nikicu Jelavića u kaznenom prostoru, a ovaj fino prima i pogađa dalji kut za 3:0! I pet minuta prije kraja lijepa suradnja novog hrvatskog napadačkog tandema, Jelavić je asistirao, Mladen Petrić izbio oči u oči s korejskim vratarom i prebacio ga za uvjerljivih 4:0!

Sve u svemu dojam je da je reprezentativna provjera u potpunosti uspjela i da je izbornik Igor Štimac i bez nekolicine standardnih prvotimaca uspio dobiti odgovore na gotovo sva pitanja koja su ga eventualno mučila. Od četiri napadača nije se u strijelce upisao tek Ivica Olić, ali bila je ovo zanimljiva i dobra provjera.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.