HRVATSKA - ŠPANJOLSKA Ključ uspjeha nije igra pojedinaca u napadu nego igra cijele momčadi u obrani protiv momčadi bez igrača ekstra klase

Ponedjeljak, 28. lipnja 2021. 08:29 Napisao  I. V.

Za Ivana Perišića nema adekvatne zamjene, najbolji hrvatski napadač u završnici je važniji igrač od Luke Modrića

Ključ uspjeha nije igra pojedinaca u napadu nego igra cijele momčadi u obrani protiv momčadi bez igrača ekstra klase

Hrvatska večeras (18) u Kopenhagenu igra utakmicu osmine finala protiv Španjolske.

Uoči utakmice hrvatska reprezentacija ostala je bez Ivana Perišića, koji neće igrati zbog pozitivnog testa na koronavirus.

Perišić je bio na popisu šestorice od 55 članova hrvatske ekspedicije koji se nije cijepio, niti je prebolio koronavirus prije EURO-a.

Kako je moguće da igrač Intera i jedne ozbiljne reprezentacije nije bio zaštićen druga je tema.

Za hrvatski nogomet jedina je bitna tema da za Perišića nema prave zamjene, najbolji hrvatski napadač u završnici je važniji igrač od Luke Modrića.

Od četiri pogotka na EURO-u, Perišić je postigao dva i asistirao za jedan, bočni napadač nalazi se u bazi većine napadačkih akcija hrvatske reprezentacije zadnjih nekoliko godina.

Tko god bude igrao (Rebić, Brekalo...) na njegovu mjestu, ne može ga adekvatno zamijeniti.

Hrvatska momčad za utakmicu protiv Španjolske pripremala se u pozitivnom ozračju nakon pobjede protiv Škotske.

Tipično za hrvatski mentalitet, pobjeda protiv slabašne Škotske dobila je u medijima senzacionalne razmjere iako je skromna škotska momčad stvorila više prilika nego Češka i Engleska zajedno.

S druge strane, hrvatska reprezentacija napokon je sadržajno odigrala jednu dobru utakmicu, u napadu je bilo dovoljno okomitosti i poduzetnosti, igrači su energetski dobro izgledali, najbolji igrač bio je Nikola Vlašić.

Međutim, Španjolska nije Škotska, Vlašić večeras neće u duelima dominirati kao protiv Škotske.

Španjolska igra specifičan nogomet kojemu je baza poznata tika-taka, momčad Luisa Enriquea ostvarila je najveći posjed lopte u prvom dijelu natjecanja.

Takav način igre ima mane u igri na postavljene obrane što se vidjelo u prvim dvjema utakmicama španjolske reprezentacije, u pripremi utakmice nije trebalo velike mudrosti budući da španjolski nogomet više nema igrača ekstra klase.

Hvatska sigurno ima dovoljno invididualne kvalitete da eliminira Španjolsku uz napomenu da djelotvorna igre protiv Španjolske neće imati nikakve veze s načinom igre protiv Škotske.

Kao što su pokazale sve utakmice osmine finala do sada, ključ uspjeha u nokaut-fazi nije igra pojedinaca u napadu nego igra cijele momčadi u obrani.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.