Jubilej u Londonu: Srna, Pletikosa i Šimunić protiv Južne Koreje upisat će 100 nastup za Hrvatsku

Utorak, 05. veljače 2013. 13:45 Napisao/la  SC

Najmlađi u tom društvu je kapetan Darijo Srna koji će u "klub 100" zakoračiti s navršenih 30 godina. Pletikosa i Šimunić imaju 34 godine. Branič Dinama prvi je nastup za Hrvatsku upisao upravo protiv Južne Koreje 2001. godine

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu s početkom u 15 sati u Londonu igra prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje u Londonu. Dvoboj na stadionu Fulhama Craven Cottageu poslužit će kao generalka za nastavak kvalifikacijskog ciklusa za SP 2014. godine.

Utakmica s Južnom Korejom označit će i vrijedan jubilej za trojicu hrvatskih reprezentativaca. Naime, Stipe Pletikosa, Josip Šimunić i Darijo Srna u Londonu će upisati stotu kapicu za Hrvatsku i tako se izjednačiti s rekorderom Darijom Šimićem koji se zaustavio na brojci 100.

Najmlađi u tom društvu je kapetan Darijo Srna koji će u "klub 100" zakoračiti s navršenih 30 godina. Pletikosa i Šimunić imaju 34 godine. Zanimljivo, branič Dinama prvi je nastup za Hrvatsku upisao upravo protiv Južne Koreje 2001. godine.

Jedna od najboljih azijskih reprezentacija ne leži baš Hrvatskoj. Kockasti su u dosadašnjih šest susreta upisali samo jednu pobjedu, 3:0 u Zagrebu uz hat-trick Gorana Vlaovića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.