Nikica Jelavić: I oni koji su ispali zaslužuju ići na EURO, truditi ćemo se da ih nadoknadimo

Utorak, 29. svibnja 2012. 17:40 Napisao/la  ZG

Ako si ostao izvan popisa od 23 putnika za Euro, jasno je da ti je krivo. I oni koji su ispali zaslužuju ići na EURO. Mi ćemo se truditi da ih nadoknadimo, naglasio je Jelavić

Nikica Jelavić odigrao je sjajnu sezonu, postavši svojevrsni hit Premierlige. U Evertonovu dresu rafalno je rešetao mreže, ali ipak priznaje da je u kampu hrvatske reprezentacije vladala mala nelagoda i nesigurnost uoči konačnoga popisa putnika za EURO-a.

- Ako si ostao izvan popisa od 23 putnika za Euro, jasno je da ti je krivo. I oni koji su ispali zaslužuju ići na EURO. Mi ćemo se truditi da ih nadoknadimo, naglasio je Jelavić.

Najsnažnija je konkurencija upravo među napadačima, vjerojatno još niti sam izbornik Slaven Bilić nije siguran tko će biti udarni napadački dvojac.

- Ne osjećam nikakvu napetost između nas napadača. Svi smo dobri i možemo puno dati reprezentaciji, nema nervoze, napetosti, jedino tako možemo ići naprijed. Idemo na Euro da bismo napravili veliki rezultat kao kolektiv, a ne kao pojedinac. Ne možemo na EURO gledati osobne interese, moramo naciju učiniti ponosnom. Na ovaj EURO gledam kao izazov, najveći u karijeri. Ne osjećam mi pritisak, treba iskoristiti šansu… Mslim da ćemo biti pravi! Znam da i navijači i šef i suigrači od mene mnogo očekuju, u zadnjih sam šest mjeseci načinio veliki iskorak.

Mariju Mandžukiću vrijeme sporo teče, samo ga nekoliko dana dijeli od njegova prvog velikog natjecanja u dresu reprezentacije.

- Ne mogu dočekati početak. Jedva čekam da istrčim, sanjao samo to još kao klinac. Ma, zbog ovakvih sam se trenutaka i počeo baviti nogometom. Želimo razveseliti i sebe i sve Hrvate. Nema treme, nema pritiska, nema straha. Kad bude trebalo - sigurno ćemo biti pravi!, naglasio je Mandžukić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.