Ivica Olić uoči Brazila: Ne smijemo bježati od činjenice da imamo kvalitetu

Ponedjeljak, 09. lipnja 2014. 19:03 Napisao/la  SC

Modrić i Rakitić obilježili su sezonu u svojim klubovima i osvojili su europske trofeje, od njih očekujemo da zadrže tu razinu, kaže Olić

Ivica Olić debitirao je na SP 2002, u Japanu je postigao pogodak Italiji u pobjedi Hrvatske 2:1. Bila je to zadnja pobjeda hrvatske reprezentacije na svjetskim prvenstvima.

- Uvjeren sam da imamo momčad i pojedince koji bi mogli i trebali otići u drugi krug. Sada imamo igrače iz najboljih europskih klubova u najboljim godinama i ne smijemo bježati od činjenice da imamo kvalitetu. Ako se dobro posložimo, možemo biti neugodni svima. Naravno da se nadam da ću zaigrati protiv Brazila, ali još ne znam na kojoj bi to poziciji bilo. Nije jednostavno igrati protiv jednog od favorita i to na njegovom terenu, ali vidimo svoju priliku, jer je pritisak na Brazilu. Mi nemamo što izgubiti. Thiago Silva i David Luiz među najboljim su braničima na svijetu i neće biti lako s njima, međutim, ima prostora da se dođe do brazilskog gola, kaže Olić.

Ivica Olić smatra da težište igre počiva na dvojici središnjih igrača:

- Modrić i Rakitić obilježili su sezonu u svojim klubovima i osvojili su europske trofeje. Imali su glavne uloge i dobro su se nosili sa svime kao vođe. Od njih očekujemo da zadrže tu razinu i ne sumnjam da će tako biti. Koliko vidim, nisu iscrpljeni, odlično se osjećaju i željni su igre. Siguran sam da će oni biti motori ove reprezentacije te da će i napadači profitirati, rekao je Olić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.