Ivica Ivušić: Hrvatska ima sjajne vratare, ne mogu reći da sam poziv očekivao ranije!

Nedjelja, 05. rujna 2021. 20:04 Napisao/la  SC

Može nas Kek iznenaditi, ali imamo kvalitetnije igrače i moramo se tako postaviti od prve minute, kaže Marko Livaja

Ivica Ivušić
Ivica Ivušić

Ivica Ivušić i Marko Livaja u nedjelju su najavili utakmicu Hrvatska - Slovenija u Splitu.

Ivušić je postao otkriće utakmice u protiv Slovačke, Riječanin koji brani za Osijek bio je ponajbolji igrač utakmice, realo je očekivati da će braniti u Splitu:

- Nije mi to u glavi. Na dispoziciji sam izborniku. Nadam se da će se Livaković što prije oporaviti se, a ja sam spreman za nadolazeće izazove. Drago mi je da je dobro izgledalo protiv Slovačke, bio sam maksimalno fokusiran na utakmicu. Puno mi je značila ta utakmica, drago mi je da sam ostavio dobar utisak. Emocije su velike, ne može ih se tek tako potisnuti. Ostvario sam dječački san, ali sada je fokus na sljedeću utakmicu. Najvažnije je da Hrvatska nastaviti pobjeđivati. Hrvatska ima sjajne vratare, ne mogu reći da sam poziv izbornika očekivao ranije, hvala izborniku što me je sada pozvao, kaže Ivušić koji ne radi predstavu od jedne utakmicu:

- Vratar je tu da nešto i obrani, to je naš posao, kaže Ivušić o utakmici u Bratislavi.

Utakmica u Splitu bit će nešto drugo:

- Na Poljudu je uvijek fanstastična atmosfera, siguran sam da će i ovog puta biti tako.

Ako budete branili, koga vidite kao najveću prijetnju?

- Analizirat ćemo skupa sa stožerom, vidjet ćemo tko najviše prijeti, zaključio je Ivušić.

Marko Livaja igrao je u nastavku utakmice u Bratislavi:

- Odigrao sam neke minute, moglo je i bolje, ali tu sam. Nova je pozicija, novi sustav. Dajem sve od sebe, izbornik zna koja je moja pozicija u klubu. Bitno je da je dobra atmosfera u reprezentaciji. Svi smo već zajedno bili u mlađim kategorijama, dobro se poznajemo. Sretan sam što sam se vratio u reprezentaciju, dalje je sve na izborniku. Važna nam je pobjeda koja bi nas gurnula blizu našeg cilja. Moramo biti usredotočeni na našu igru i samo na ovu utakmicu. Igrat ćemo u ambijentu koji živi za nogomet i nadam se da ćemo igrati pravu utakmicu. Svi smo profesionalci, navikli smo na taj ritam. Psihički i fizički smo spremni. Slovenija će se sigurno zatvoriti. Čekat će priliku, a Kek je dobar trener. Može nas Kek iznenaditi, ali imamo kvalitetnije igrače i moramo se tako postaviti od prve minute, kazao je Livaja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.