Zlatko Dalić: Ne znam otkud vam te informacije. Iz svlačionice? E, onda je to problem!

Petak, 11. listopada 2019. 16:03 Napisao/la  ¨SC

Nismo točno komentirali što i kako, ali ako igraš utakmicu koja odlučuje o nečemu, onda moraš tražiti najbolji teren i publiku, najavio je izbornik mogućnost da Hrvatska protiv Slovačke igra na Poljudu

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

 

Hrvatska je pobijedila (3:0) Mađarsku u fantastičnom ambijentu na Poljudu:

- Očekivao sam nešto slično, ali ne ovako. Već sami ulazak na teren bio je naznaka da će biti fantastično. Kao da je bio koncert. Ja sam uživao i sjedio na klupi. Igrači koji su bili na klupi pjevali su s tribinama. I sam sam sebe uhvatio nekoliko puta da pjevam. Bili su nabrijani i napeti i da je bio jači protivnik ne bi bilo problema. Ipak, zna se nekada dogoditi i situacija da izgoriš, nas je na svu sreću ponesla atmosfera.Sjajna utakmica. Mađarski izbornik se možda ima pravo ljutiti, ali oni su igrali koliko smo im mi dopustili. Nisu oni igrali loše, nego smo mi igrali dobro. Da nije bilo našeg pritiska ne bi bilo njihovih grešaka. Možda smo mogli zabiti još koji pogodak, ali nemam nikakvih zamjerki za drugi dio utakmice. Malo smo se sačuvali, kazao je izbornik Zlatko Dalić na presici u petak.

Dalić je objasnio što je mislio kada je nakon utakmice rekao "ako ostanem izbornik":

- Mislio sam na to da Hrvatska treba što prije doći na Poljud. Ja za četiri godine siguro neću biti izbornik, naglašava Dalić.

Igrači navodno žele igrati protiv Slovačke na Poljudu umjesto na Rujevici:

- Ne znam otkud vam te informacije. Iz svlačionice? E, onda je to problem. Nismo točno komentirali što i kako, ali ako igraš utakmicu koja odlučuje o nečemu, onda moraš tražiti najbolji teren i publiku. Ova utakmica je zaista pokazala da Vatreni moraju igrati u Splitu, koji je neopravdano zapostavljen. Tko se ne bi poželio vratiti u ovakvu atmosferu... Trudit ću se svim silama da ponovno dođemo u Split dok god sam na ovoj poziciji, a neće proći puno vremena, rekao je Dalić

Marcelo Brozović ne igra protiv Walesa u nedjelju:

- Brozović je jako bitna karika u igri i nogometaš koji ima savršenu mirnoću i tehniku. On i njegovi pretrčani kilometri će nam jako nedostajati, ali pripremit ćemo se za Wales. Igrali su bez Brooksa i Ramseya u posljednjoj utakmici, ali vidjet ćemo hoće li oni zaigrati. Oni su ti koji moraju napadati, srljati i tražiti pobjedu, a mi tu moramo pronaći pravi odgovor i vidjet ćemo sutra nakon puta kako i što. Sigurno će ući dvojica, trojica novih igrača. Mi nemamo potrebu srljati, čekat ćemo ih. Mi uvijek idemo na pobjedu. Hrvatska reprezentacija nema pravo kalkulirati. Imamo tu kvalitetu i sposobnost. Ne mogu ovoj momčadi reći - idemo na bod. Nekad se ne poklope stvari kako bi mi htjeli, ali idemo na tri boda i riješiti situaciju što prije. Nama je cilj Euro, u nedjelju ili zadnja utakmica, nije bitno, kaže Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.