REPREZENTACIJA NA KANTRIDI

Štimac pozvao Livaju, Kovačića i Ivana Runju

Ponedjeljak, 29. listopada 2012. 15:56 Napisao/la  ZG

Trebali smo morski ambijent, Rijeka je iazbrana jer je Pula zadnja ugostila reprezentaciju, kaže Štimac

Marko Livaja i Ivan Runje u Rijeci će 14. studenoga upisati svoj nulti nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Upravo tako - nulti. Revijalni dvoboj hrvatske reprezentacije i selekcije HNL-a nema status službenoga dvoboja, ne ulazi u FIFA niti UEFA statistiku što ujedno znači da će Interov napadač Livaja kao i Nordsjaellandov branič Runje i nakon svojega premijernog nastupa imati službeno - nula odigranih utakmica za reprezentaciju.

- Baš sam sretan što ćemo napokon na terenu vidjeti igrače koje preporučuju treneri i koje gledaju hrvatski navijači. Volio bih da ovakva revijalna utakmica postane tradicionalna što bi značilo da ćemo se na licu mjesta moći uvjeriti u kapacitete domaćih igrača. U utorak ćemo krenuti u Rijeku, trenirati na Kantridi i spremiti se za utakmicu koju prihvaćamo kao da je kvalifikacijska, istaknuo je Štimac.

Pritom je dodao da će odmoriti šestoricu.

- Slobodno su dobili Pletikosa, Srna, Šimunić, Strinić, Vukojević i Kalinić.

Štimčev asistent Krunoslav Jurčić tvrdi da je ovo iznimna prilika da na okupu vide čak 40 igrača.

- Lijepa je to mogućnost da vidimo sve one koji kucaju na vrata A reprezentacije. Neće biti pritiska, nije natjecateljska utakmica, reče Jurčić.

Štimčev popis
vratari: Subašić i Krešić
braniči: Ćorluka, Schildenfeld, Lovren, Vida, Pamić, Maloča i Runje,
vezni: Modrić, Kovačić, Badelj, Rakitić, Sammir, Perišić, Kranjčar, Radošević i Bartulović
napadači: Mandžukić, Eduardo, Jelavić i Livaja

Bez pritiska? Jurčić je u hipu srušio Štimčevu tezu da će pristup biti kao da je riječ o kvalifikacijskom okršaju. Kako god, na popisu novaka uglavnom su splitski regruti: Livaja, Runje, Bartulović, Maloča…

- Svi su pozvani zbog onoga što pokazuju u svojim klubovima, ali i zato da pokažu možemo li na njih računati u budućnosti.

Štimac pritom ima i jasne želje za sastav - suparničke momčadi. U ovome trenutku, doduše, još nije jasno tko će voditi momčad HNL-a-.

- To ćemo znati za nekoliko dana. Ne bih volio da se dogodi ekshibicija. Volio bih porazgovarati s kolegom s druge strane, jer želja nam je vidjeti one koji su budućnost hrvatskog nogometa.

A, kakva je budućnost Ivice Olića u hrvatskoj reprezentaciji?

- Razgovarali smo s Olićem. Njegovo mjesto u reprezentaciji nije upitno! Željeli smo ga ostaviti na raspolaganju klubu, ne želimo mu prekinuti trenažni proces. Uostalom, njegovu je Wolfsburgu krenulo jako dobro nakon odlaska trenera Felixa Magatha.

Štimac je potom otkrio da je i sam sugerirao da domaćin revijalne utakmice bude Rijeka ili Pula.

- Sugerirao sam Pulu ili Rijeku, i to ponajprije zbog klimatskih uvjeta. Trebali smo morski ambijent, a ondje su dva vrlo kvalitetna stadiona. Rijeka je izabrana zato što se zadnja utakmica igrala u Puli.

Postojala je mogućnost da Hrvatska u tom terminu ipak odigra međunarodnu utakmicu. Uostalom, HNS je imao ponude Alžira, Južne Koreje, Senegala…

- Potrošili bismo puno vremena da bismo došli na odredište, ne bismo stigli ni trenirati. Bolje je da reprezentativci nasuprot sebe imaju one igrače koji aspiriraju na njihove pozicije, dodao je Štimac.

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.