IGOR ŠTIMAC OTVORENO

Ministru Jovanoviću nisam bio po volji...

Nedjelja, 08. rujna 2013. 11:05 Napisao/la  SC

I nakon toga taj isti čovjek govori da je nogomet močvara koju treba isušiti, kaže Štimac

Igor Štimac otvoreno je progovorio o svemu što ga muči nakon utakmice protiv Srbije kojoj je nastavljan niz slabijih nastupa u seriji Škotska – Lihtenštajn – Srbija. Kritike sve teže padaju:

- Ne brinite vi za mene. Imam izbor ići raditi, ali obožavam živjeti u Hrvatskoj. Niti ćete vi definirati kakav sam trener niti hrvatska javnost, nego to kakve ću ponude imati i koga ću voditi.  Pitanje je što znači biti uspješan u kvalifikacijama? Čime se to mjeri? Koji su to parametri? Jednostavno, tko se plasira na veliko natjecanje dobiva plus, tko ne prođe pada. Ako pitate hoću li podnijeti ostavku - hoću vraga, kazao je Štimac.

Izbornik je još jednom iznio svoje viđenje u Skupini A i utakmice protiv Srbije:

- Rekao sam na početku kvalifikacija da će Belgija biti u TOP 10 u godinu dana, nije mi teško reći da su oni bolji od nas. Kazao sam da nam nije Srbija konkurent za prvo mjesto, nego Belgija. Jesam li tako najavio skupinu? Da smo napali Srbiju, izmorili bismo se već u prvih 45 minuta. Po procjeni stanja našega i njihova, donijeli smo, po meni, logičnu odluku da pustimo Srbe da se umaraju. A opet kažem, da nismo stali dublje nego što sam tražio, tri-četiri puta stigli bismo u situaciju da ih kvalitetno ugrozimo, govori Štimac.

Štimcu ne sjedaju dobro ni kritike da je prvo postao Mamićev razbojnik pa onda izbornik. Nakon što nije uspio srušiti Mamićevu poziciju u HNS-u, Štimac se priklonio pobjednicima. Evo i zašto:

- Kad je Željko Jovanović postao ministar došao sam k njemu, donio kompletnu dokumentaciju i rekao: "Ovo dokazuje da sam ja predsjednik HNS-a." Na to mi je uzvratio: "Pusti prošlost, kaži što ti možeš napraviti u budućnosti." Unaprijed mu nisam bio po volji. I nakon toga taj isti čovjek govori da je nogomet močvara koju treba isušiti. Mamić je jedini koji se odupro navijačima, menadžerima i svima ostalima koji su uzeli klubove pod svoje. Najsposobniji je od svih, zaključuje Štimac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.