Igor Štimac: Najbolji dio moje karijere tek dolazi, odlično se osjećam kao trener

Nedjelja, 13. listopada 2013. 19:52 Napisao/la  SC

Imperativ je pobijediti Škotsku, vratiti samopouzdanje. Ja sam najodgovorniji za rezultate. Neki pokušavaju prebaciti odgovornost na igrače, ali ja sam odgovoran, rekao je hrvatski izbornik

Igor Štimac gostovao je u HRT-ovoj emisiji Nejeljom lagano i još jednom iznio svoja razmišljanja nakon poraza od Belgije, loše atmosfere koja vlada oko reprezentacije i činjenice da će Hrvatska kartu za SP u Brazilu tražiti u dodatnim kvalifikacijama.

- Znam da je ljudima koji nisu uz reprezentaciju teško shvatiti, ali kod nas je atmosfera uvijek ista. Očito je da postoje pojedinici koji je žele narušiti. Profesionalizam ne dopušta igračima da budu previše tužni i žale za porazima, rekao je Igor Štimac.

- Pritisak me prati od 17. godine života kada sam potpisao prvi ugovor. Dakle, u tome sam 30 godina, ne znam da li bi mogao živjeti bez pritiska. Nadam se da će nam publika opet dati podršku, jer ako je ne zaslužujem, zaslužuju ju li je igrači? rekao je hrvatski izbornik koji je već zaboravio poraz od Belgije.

- Nemam vremena za razmišljanje i ispoljavanje emocija. Imperativ je pobijediti Škotsku, vratiti samopouzdanje. Ja sam najodgovorniji za rezultate. Neki pokušavaju prebaciti odgovornost na igrače, ali ja sam odgovoran. Najbolji dio moj karijere tek dolazi, odlično se osjećam kao trener iako je tu najveći pritisak, zaključio je Igor Štimac poručivši da će Hrvatska izboriti plasman u Brazil.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.