U-21 HRVATSKA - ENGLESKA Igor Bišćan: Trebat će voditi računa o drugoj utakmici, osluškivat ćemo rezultat i povlačiti poteze

Srijeda, 31. ožujka 2021. 12:55 Napisao/la  SC

Hrvatska od 18 sati u Kopru protiv Engleske igra za povijesni plasman u četvrtfinale U-21 Europskog prvenstva, u drugoj utakmici u Ljubljani igraju Portugal i Švicarska

Igor Bišćan
Igor Bišćan

Hrvatska U-21 reprezentacija od 18 sati u Kopru igra utakmicu 3. kola D skupine protiv Engleske.

Za izabranike Igora Bišćana odlučujuća je to utakmica za plasman u četvrtfinale, pobjeda hrvatske nogometaše sigurno vodi u idući krug natjecanja, dalje bi mogli i u slučaju remija, ali pod uvjetom da u drugoj utakmici u skupini Portugal pobijedi Švicarsku.

Dakle, do posljednjeg sučevog zvižduka u Kopru i Ljubljani neće se znati hoće li Igor Bišćan postati prvi hrvatski izbornik mlade vrste koji je izborio plasman među osam najboljih mladih reprezentacija na kontinentalnoj smotri.

Nekadašnji trener Rijeke za ovu utakmicu neće moći računati na ozlijeđenog Lovru Majera, a još nekoliko stožernih prvotimaca upitno je za nastup.

No, Bišćan tvrdi da se to na igri reprezentacije neće osjetiti.

- Nećemo značajnije mijenjati koncept momčadi, nećemo srljati i ostavljati prostor Englezima, to ne bi bilo pametno. Njima odgovara ostati u situacijama jedan na jedan. Morat ćemo biti u prilici korigirati jedni druge, odgovoriti momčadskom obranom na njihovu individualnu kvalitetu. Jako je važno da budemo opasni prema naprijed, da čvrsto izlazimo iz bloka. To će biti natjecateljska utakmica, a trebat će voditi računa i o drugoj utakmici, osluškivat ćemo rezultat i povlačiti poteze. Dečki su jaki, dobro su se nosili u teškim trenucima, moramo ih bodriti i usaditi im vjeru da mogu napraviti još taj jedan iskorak. Čak i ako primimo pogodak, rekao je izbornik.

Englezi su na papiru bili jedni od favorita skupine, ali razočaravajući nastup u prvim dvama kolima i porazi od Švicarske i Portugala udaljili su ih od plasmana među osam najboljih, čak im niti uvjerljiva pobjeda ne jamči prolaz.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.