Kvalifikacije za SP: Hrvatska večeras protiv Makedonije, Igora Štimca ne brine euforija domaćina

Petak, 12. listopada 2012. 08:44 Napisao/la  SC

- U Makedoniji vlada euforija, ali mi se oko toga ne opterećujemo. Hrvatska ima iza sebe puno velikih utakmica, puno iskustva i puno nastupa na gostovanjima pred punim tribinama, rekao je Igor Štimac

Hrvatski nogometaši večeras će od 20.30 sati u Makedoniji odigrati treću utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Zanimljivo složen raspored donio je tako Hrvatskoj u prva tri kola, dva ogleda protiv tradicionalno neugodne Makedonije koja je već u Maksimiru pokazala da itekako može parirati Hrvatskoj. Gostovanje na vrućem terenu u Skoplju sigurno nije mjesto gdje će se lako doći do novih bodova.

 - U Makedoniji vlada euforija, ali mi se oko toga ne opterećujemo. Hrvatska ima iza sebe puno velikih utakmica, puno iskustva i puno nastupa na gostovanjima pred punim tribinama. Vjerujem da je moja momčad u još boljem stanju nego u prvoj utakmici u Zagrebu, jer igrači imaju više utakmica u nogama, rekao je Igor Štimac.

Bit će to sedmi ogled dvaju reprezentacija, Hrvatska ima četiri pobjede, dvije utakmice su završile neodlučeno, a Makedonija je slavila jednom i to na domaćem terenu u kvalifikacija za EURO 2008.

U utorak u Osijek stiže Wales. Pobjede su nužne, posebice kada se uzme u obzir da nakon dva kola Srbija, Belgija i Hrvatska imaju po četiri boda. I činjenicu da se kvalifikacije nakon ovih utakmica nastavlja tek iduće godine, 22. ožujka protiv Srbije na domaćem terenu. Utakmicu koju bi bilo dobro dočekati sa što više bodova u džepu.

Fotogalerija Sanjin Strukić/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.