REGIONALNA LIGA

Hrvatska U-21 svladala Italiju

Četvrtak, 07. veljače 2013. 19:10 Napisao/la  SC

 U-21: Hrvatska - Italija 3:1. Izbornik Niko Kovač debitirao pobjedom

Utakmica nogometne regionalne lige

HRVATSKA – ITALIJA 3:1 (U-21)

Gradski stadion u Umagu. Gledatelja 350. Sudac: Dejan Balažić. Pomoćnici: Mikača i Kovačić (svi Slovenija). Četvrti sudac: Vidulin (Hrvatska).

Strijelci: 1:0 Brozović (37), 2:0 Caktaš (49), 2:1 Montini (78), 3:1 Mitrović (82).

Žuti karton: Livaja (Hrvatska), Tartaglia, Baldan, Cane (Italija).

HRVATSKA: Picak (od 46. Sluga), Vrsaljko (od 56. Gorupec), Bručić (od 46. Mitrović), Župarić, Čalušić, Mrzljak, Jakoliš (od 46. Livaja), Brozović (od 49. Babić), Šitum (od 46. Mlinar), Caktaš, Oršić (od 46. Močinić).

ITALIJA: Di Vincenzo, Cane, Paparusso (od 81. Stevanin), Tartaglia (58. Baldan), Sbraga, Agnello (d 61. Marcotullio), Gatto (od 46. Mancuso), Proietti, Montini, Degeri (od 57. Falco), Vita (od 78. Da Lio).

Niko Kovač: Čestitke igračima
Niko Kovač bio je zadovoljan debijem na klupi mlade reprezentacije.
- Želim čestitati igračima na prikazanoj igri. Sve što smo planirali smo i ostvarili, a pobjeda je bila plod naše igre. Ipak, ovo je još daleko od onoga što ova reprezentacija može ponuditi. Za to će biti prilike protiv jačih protivnika, rekao je Niko Kovač.

Hrvatska U-21 reprezentacija pobijedila je Italiju u utakmici regionalne lige kojom je bivši hrvatski reprezentativac Niko Kovač debitirao u ulozi izbornika. Hrvatska je u ovoj utakmici nadigrala Italiju čija je obrana bila stalno na iskušenjima.  

Izabranici Nike Kovača prvi pogodak postigli su u 17. minuti. Nakon kombinacije  Šituma i Caktaša, ubačaj s lijeve strane glavom je u mrežu pospremio Oršić, ali je pogodak poništen zbog zaleđa.

Trebalo je pričekati još dvadeset minuta da talijanska obrana kapitulira. Odlični Šitum je u 37. minuti uposlio Brozovića koji je s 15-tak matirao vratara Italije - 1:0.

Na 2:0 povisio je Caktaš iskoristivši asistenciju Vrsaljka. Hrvatska je nastavila napadati, ali je iduća lopta završila u domaćoj mreži.

Montini se 78. minuti najbolje snašao na prvoj vratnici i jedan ubačaj skrenuo u bliži kut. Četiri minute kasnije Mlinar je pronašao Mitrovića koji je bio brži od Baldana za - 3:1.

Fotogalerija Duško Marušić/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.