KVALIFIKACIJA ZA ODLAZAK NA EP

Hrvatska U-19 jedva do boda protiv Austrije

Petak, 25. svibnja 2012. 18:47 Napisao/la  SC

Hrvatska - Austrija 2:2. Dugandžić izjednačio u 89. minuti

HRVATSKA - AUSTRIJA 2:2

Stadion SRC Zaprešić. Sudac: Serdar Gözübüyük (Nizozemska). Gledatelja: 200.
Strijelci: 1:0 Dugandžić (8), 1:1 Vastić (48), 1:2 Murg (74), 2:2 Dugandžić (89)
Žuti kartoni: Livaja, Dugandžić, Močinić (Hrvatska), Neuhold, Ritzmaier (Austrija)
Crveni karton: Petrović (Austrija-80)
Hrvatska: Zelenika, Gorupec, Aleksić, Mitrović, Čalušić, Livaja (75 Čolak), Močinić (56' Miličević), Dugandžić, Kovačić, Rebić (56 Pajač), Miškić.
Austrija: Strebinger, Petrovic, Neuhold, Spendlhofer, Peinsipp, Völkl, Ritzmaier, Vastić (88' Wimmer), Stöger, Spiridonović (75 Schöpf), Murg (83 Pavelić).

Hrvatska U-19 reprezentacija odigrala je neodlučeno 2:2 sa Austrijom na otvaranju skupine 6 Elitne runde kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo u Estoniji. Mini "kockasti" su poveli golom Dugandžića iz slobodnjaka u osmoj minutu, da bi Austrijanci poveli golovima Vastića (48) i Murga u 74. minuti. Bod izabranicima Dinka Jeličića donio je opet Dugandžić minutu prije kraja. Hrvatska je u zadnjih deset minuta iskoristila igrača više budući da je austrijski branič Petrović u 80. minuti dobio crveni karton.

Rijeka je u dvoboju s Austrijom imala dva predstavnika. Ivan Močinić je odigrao 56 minuta, zaradivši žuti karton, dok je Mato Miloš dvoboj odgledao s klupe za rezervne igrače, baš kao i bivši vratar Rijeke Simon Sluga.  Hrvatske nogometaše očekuju još dvoboji protiv Gruzije (nedjelja) i BiH u srijedu, a pobjednik skupine steći će pravo nastupa na europskoj smotri, domaćin koje je od 3. do 15. srpnja Estonija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.