HRVATSKA - SRBIJA

Ćiro: Opet smo nervozni što nikome ne služi na čast

Srijeda, 13. ožujka 2013. 18:05 Napisao/la  SC

Podsjećam da smo u neusporedivo složenije i kompliciranije vrijeme igrali u Beogradu, kaže Ćiro

Miroslav Ćiro Blažević ovih je dana posebno zanimljiv zbog utakmice između Hrvatske i Srbije. Bivši izbornik vodio je Hrvatsku u kvalifikacijskim utakmicama za EP 2000. godine protiv Jugoslavije, što su bili prvi službeni susreti nakon Domovinskog rata.

- Sjećam se da smo 1999. godine mi bili treći na svetu, ali su Srbi izvojevali rezultat koji ih je odveo na Europsko prvenstvo. Hrvatska je bez dileme favorit, ali ne bih se usudio prognozirati. Iako sam bio sklon u euforiji reći da ćemo pobijediti komforno, odmah sam se ujeo za jezik, jer znam da je to bilo suviše smjelo, rekao je Blažević u intervjuu Tanjugu.


- Podsjećam da smo u neusporedivo složenije i kompliciranije vrijeme igrali u Beogradu. Tada je nestalo struje, nastao je šok, a svaki srpski igrač zagrlio je mog igrača i čuvao ga. Što o tome ne pričamo, nego izazivamo neke umjetne konflikte. Vidjet ćete i u ovom meču da će se sportaši, koji grade mostove koje sruše primitivci, ponašati onako kako čestit čovjek priželjkuje, istaknuo je Blažević, koji smatra da su tenzije prije 14 godina bile manje nego sada.

Ćiro Blažević
- Tada su tenzije već dosadile, svi su željeli više mira. Sada smo opet postali nervozni, hoćemo kaos. To nikome ne ide na čast, upozorio bih sve usijane glave koje preko nogometa traže revanšizam, da ovo mora ostati samo sport, rekao je Blažević.


Što se tiče same utakmice, Blažević kaže sljedeće:

- Za Hrvatsku ovo nije odlučujući meč, ali za Srbiju svakako jeste. Hrvatska ima kredit, koji joj omogućava pogrešan korak. Nama možda odgovara čak i neriješeno. Još ništa nije gotovo, ali ovaj meč se može nazvati ključnim.

Ćiro tvrdi da je situacija u hrvatskom nogometu bolja nego u srpskom i da Davor Šuker uz podršku FIFA-e i UEFA-e može napraviti reda, ali je skeptičan kada je u pitanju mogućnost formiranja regionalne lige.


- UEFA insistira na normalnom ponašanju naših navijača, vidjet ćemo koliko će ova Vlada biti u stanju da te mlade ljude uvjeri da se ponašaju normalno. Od toga sve zavisi, UEFA je odlučna da nas izbaci iz natjecanja kako bi imala red, zaključio je Blažević.
 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.