HRVATSKA - SLOVAČKA Zlatko Dalić: Ne bih na Rujevici htio doživjeti sudbinu Ante Čačića

Petak, 15. studenog 2019. 20:59 Napisao/la  SC

Žao mi je što plasman nismo riješili prije, ali ako dobijemo to će biti jedne od najboljih kvalifikacija u kojima smo izgubili samo sedam bodova, kaže izbornik hrvatske reprzentacije

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

 

Zanimljvo, izbornik Zlatko Dalić postao je izbornik nakon utakmice na Rujevici, Ante Čačić smijenjen je poslije remija s Finskom:

- Ne bih htio da to bude sudbina, kazao je Dalić prije nego što je počeo govoriti o Slovacima koji su u Trnavi doživjeli uvjerljiv poraz (0:4) nakon najbolje igre hrvatske reprzenetacije u zadnjih desetak godina

- Oni ne mogu izvući ništa dobroga iz prve utakmice, moraju biti čvršći i bliži igračima u sredini, definitivno je da Slovaci moraju biti bolji u tom segmentu igre. Razmišljali smo što bi oni mogli napraviti. Mi ostajeno u svojem sustavu igre, nećemo ga mijenjati, jedino ako bude potrebno ganjati rezultat. Mi smo doprvaci svijeta, prvi smo u skupini, ne brinemo se koga nema, nećemo plakati, na kraju što god bude odgovornost je na meni, ne na igračima. Imali smo tri jako dobra treninga, svi su bili motivirani, ozbiljni, fokusirani. Sve smo pripremili, dečki sve znaju, tko izađe na teren dat će sve od sebe. Oni koji će igrati prvu ili neku od prvih utakmica imat će podršku svih nas. Očekujem maksimalan angažman, motivirani smo, spremni smo i bez obzira na vremenske uvjete vjerujem u dobru igru. Situacija je slična kao kad sam prvi put vodio Hrvatsku u Kijevu. Tada je bila odluka hoćemo li uopće u dodatne kvalifikacije, a sad odlučujemo o izravnom plasmanu. Žao mi je što plasman nismo riješili prije, ali ako dobijemo to će biti jedne od najboljih kvalifikacija u kojima smo izgubili samo sedam bodova. Pritisak je normalan jer igramo doma, favoriti smo i tako se moramo postaviti, kazao je Dalić.

Slovačke novinare zanimao je Dalićev komentar odabira Rujevice:

- Nema potrebe o tome govoriti, odlučili smo se za Rijeku, tu imamo sjajne uvjete, sjajan teren, najbolji u Hrvatskoj. Bili smo ovdje i prije SP-a, i prije Walesa, s te strane je sve u redu - zaključio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.