HRVATSKA - SLOVAČKA Na Rujevici će se sigurno igrati drugačije nego u Trnavi, način igre večeras najviše ovisi o Luki Modriću

Subota, 16. studenog 2019. 13:10 Napisao  I. V.

Modrić je u zadnjem razdoblju sve bliže tonusu najboljega igrača na svijetu što je puno važnije od priča o vremenu, izostancima ili nedostatnoj podršci s tribina riječkog stadiona.

Luka Modrić
Luka Modrić

 

Prognoza vremena za subotu nije baš povoljna, ali je travnjak na Rujevici spreman za večerašnju utakmicu (20.45) između Hrvatske i Slovačke.

Spremna je i hrvatska reprezentacija, Livaković, Barišić, Perić, Ćaleta-Car, Jedvaj, Brozović, Modrić, Perišić, Vlašić, Rebić i Petković trebali bi početi utakmicu protiv Slovaka.

U odlučujućoj utakmici za plasman na EP 2020 izbornik Zlatko Dalić odlučio se za stoperski par koji nikada nije zajedno igrao (Perić/Ćaleta-Car) za najbolju reprezentaciju.

Koliko god Dalić imao vremena tražiti najbolje rješenje, izostanak dvojice kažnjenih stopera (Vida, Lovren) bitno je poremetio pripreme za utakmicu.

- Nedostaju nam igrači koji su vrlo važan dio reprezentacije, no nadam se da će oni koji će iz zamijeniti biti na vrhunskoj razini i pokazati zašto su pozvani. Do sada su takvi igrači uvijek odigrali velike utakmice i vjerujem da će tako biti i u subotu, da se izostanci neće osjetiti. Pritisak postoji, kao i svaki put uoči reprezentativnih utakmica, no svjesni smo svoje kvalitete, a i igramo kod kuće. Razmišljamo pozitivno, kazao je u najavi utakmice kapetan Luka Modrić.

U odnosu na utakmicu u Trnavi (4:0), gdje je hrvatska reprezentacija odigrala najbolju utakmic u mandatu Zlatka Dalića, promijenila se cijela obrana, ali je napad ostao isti.

U Trnavi su igrali: Livaković, Bartolec, Vida, Lovren, Barišić, Brozović, Modrić, Vlašić (82 Badelj), Rebić (70 Brekalo), Perišić, Petković (83 Pašalić)

- Svaka je utakmica priča za sebe. Možemo izvući mnogo pozitivnih stvari iz te utakmice, gledali smo je u pripremi ovog susreta. Mi ne znamo igrati na rezultat i braniti se, mi se želimo nadigravati, napadačkim pristupom. Vjerujem da ćemo odigrati veliku utakmicu i da će nas publika nositi do željenog rezultata, kaže Modrić.

Na Rujevici će se sigurno igrati drugačija utakmice nego u Trnavi, slovačka momčad večeras se neće izlagati riziku da Bruno Petković ima prostora kao u Trnavi.

Kako Petković igra kada je slobodan u (među)prostoru riječki ljubitelji nogometa mogli su vidjeti u prvom poluvremenu utakmice Rijeka - Dinamo.

Našu reprezentaciju očekuje igra na tzv. postavljenu obranu, što znači da bi najveće opterećenje u pripremi napada trebala podnijeti središnjica i zadnja linija.

U takvoj konstalaciji posebno je važna uloga Nikole Vlašića, koji bi trebao ulaziti u slobodan prostor oko Petkovića.

Kao i obično, način igre hrvatske reprezentacije najviše ovisi o Luki Modriću.

Modrić u zadnjim utakmicama naočigled diže formu, sve je bliže tonusu najboljega igrača na svijetu što je puno važnije od priča o vremenu, izostancima ili nedostatnoj podršci s tribina riječkog stadiona.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.