Zlatko Dalić prisiljen kemijati više nego ikada u svom mandatu

Srijeda, 11. listopada 2023. 11:43 Napisao/la  SC

Dalić osvojio brončanu medalju bez prvoga napadača visoke klase što je presedan u završnicama svjetskih prvenstava

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Andrej Kramarić je definitivno otpao za ovaj ciklus kvalifiakcijskih utakmica, Bruno Petković možda zaigra protiv Walesa, Ivana Peršića nema do početka EP-a, Marka Livaje više uopće nema što znači da će hrvatski napad u utakmici protiv Turske u Osijeku predvoditi igrači koji će dobiti prilike silom-neprilika.

Za mjesto klasičnog napadača najveći je kandidat Petar Musa (Benfica), na bokovima bi mogli igrati Josip Brekalo (Fiorentina) i Mario Pašalić (Atalanta).

Redom kvalitetni igrači koji nemaju kvalitetu igrati u najkvalitetnijim klubovima na svijetu, Zlatko Dalić prisiljen je kemijati više nego ikada u svom mandatu.

Zlatko Dalić ima još nekoliko mogućnosti rotacija unutar istoga rosreta, ali što god izbornik odlučio činjenica je da je hrvatska reprezentacija u utakmici protiv objektivno najjačega suparnika u skupini ostala bez najboljih napadača.

Treba podsjetiti da je Dalić u Kataru ostvario iznimni uspjeh, nakon što je prestao igrati Mario Mandžukić, osvojio je brončanu medalju bez prvoga napadača visoke klase što je presedan u završnicama svjetskih prvenstava.

Klasični prvi napadači u Kataru bili su Bruno Petković i Marko Livaja, najbolji napadači HNL-a ne mogu ozbiljno igrati u ligama petice.

Da mogu, sigurno ne bi igrali za Dinamo i Hajduk.

Protiv Turske nema ni njih dvojice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.