Hrvatska protiv Turske potvrdila da je najveći favorit u skupini

Utorak, 28. ožujka 2023. 22:52 Napisao/la  SC

Hvatska na kraju prvoga dijela stekla dva pogotka prednosti u utakmici koja je pokazala koliko je nogomet nepredvidljiva igra

Hrvatska protiv Turske potvrdila da je najveći favorit u skupini

Hrvatska reprezentacija ostvarila je pobjedu protiv Turske u Bursi čime je potvrdila da je najveći favorit u skupini.

Hvatska je na kraju prvoga dijela stekla dva pogotka prednosti u utakmici koja je pokazala koliko je nogomet nepredvidljiva igra.

Odavno hrvatska reprezentacije nije počela jednu utakmicu tako nesigurno u pas-igri, neobično veliki broj tehničkih pogrešaka Turci nisu kaznili.

U 5. minuti Brozović je pogriješio u proigravanju, Turci su u dva dodavanja ušli u završnicu na nepostavljenu hrvatsku obranu, Under je ušao zdesna u kazneni prostor, Livaković je skinuo zicer...

U 10. minuti Šutalo je neoprezno regirao, opet su Turci oteli loptu u zadnoj hrvatskoj trećini, Akturkolgu je udarcem iskosa slijeva s ruba kaznenog prostora natjerao Livakvića na još jednu vrhunsku reakciju.

U 16. minuti Stanišić je postao prvi hrvatski igrač koji se pojavio u kaznenom prostoru domaćina i zaprijetio, kao što to obično biva u nogometu, Hrvatska je kaznila propuštene šanse u prvom organiziranom ulasku u završnicu.

U 20. minuti Gvardiol je okomitim pasom poslao Stanišića desnim bokom prema kaznenom prostoru, nakon ne baš dotjerane izmjene loptom u kaznenom prostoru iz pozadine je dotrčao Kovačić i s 11 metara loptu neometano poslao u mrežu - 0:1.

Pogodak je smirio domaće navijače i gostujuće igrače, nakon pola sata hrvatski igrači uspostavili su kontrolu nad utakmicom mirnom pas-igrom.

U sudačkoj nadoknadi Turci su prvi put pogriješili u pokušaju izlaska iz zadnje trećine, izgubili su loptu i odmah dobili pogodak!

Brzo je lopta stigla na lijevi bok do Pašalića, koji je ušao u kazneni prostor iskosa, vratar Gunok uspio je kratko odbiti loptu, opet je natrčao Kovačić i iz blizine gurnuo loptu u praznu mrežu - 0:2.

U drugom dijelu hrvatska reprezentacija disciplinirano je čuvala prednost, trebalo je igrati opreznije jer bi jedan pogodak u Livakovićevoj mreži sigurno izazvao euforičnu reakciju domaćina na terenu i tribinama.

U 58. minuti Pašalić nije iskoristio najbolju priliku na utakmici: Gunok je uspio obraniti Pašalićev udarac s 4 metra nakon briljantne Modrićeve asistencije s desnoga boka!

Turci srećom nemaju takvu kvalitetu da mogu kažnjavati hrvatse promašaje, do kraja utakmice hrvatska reprezentacija mirno je odradila prvu pobjedu u kvalifikacijama protiv objektivno najjačega protivnika u skupini.

Očekivano su Turci malo pojačali pristisak u završnici, u 93. minuti utakmica je završila kao što je počela, vrhunskom reakcijom Livakovića, koji je obranio Tosunov udarac iskosa zdesna.

TURSKA: Günok, Celik, Söyüncü, Demirel, Kadioglu, Kökcü (65 Guler), Özcan, Calhanoglu (38 Yuksek), Ünder (81 Tosun), Ünal (81 Nayir), Aktürkoğlu (65 Yilmaz)

HRVATSKA: Livaković, Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Barišić, Modrić (84. Majer), Brozović, Kovačić, Pašalić (65 Juranović), Kramarić (84 Musa), Perišić (90+2 Ivanušec)

Skupina D, utakmice 2. kola: Turska - Hrvatska 0:2 (Kovačić 20, 45+3), Wales - Latvija 1:0 (Moore 41)

Poredak: Wales 4 (2), Hrvatska 4 (2), Turska 3 (2), Armenija 0 (1), Latvija 0 (1)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.