EP Hrvatska pobjedom protiv Škotske ostvarila plasman u osminu finala

Utorak, 22. lipnja 2021. 22:52 Napisao/la  SC

Hrvatska odigrala sadržajno najbolju utakmicu, u drugom dijelu stabilizirala se igra hrvatske obrane, Luka Modrić majstorskim pogotkom navijestio pobjedu

Luka Modrić
Luka Modrić

Hrvatska se plasirala u osminu finala pobjedom protiv Škotske!

Engleska je pobijedila Češku, Hrvatska je na kraju završila na drugom mjestu u skupini zbog više postignutih pogodaka od Češke.

Hrvatska je sadržajno odigrala najbolju utakmicu, napokon su okomiti ulasci u zadnju trećinu djelovali opasno, posebice su agilni bili igrači na lijevom boku (Perišić, Gvardiol), dobro su izgledala razdoblja pritiska kroz veći posjed lopte (68 posto u prvih pola sata).

S druge strane, hrvatska momčad igrala je do odmora slabo u obrani, posebice je loše središnji blok zatvarao brze škotske izlaske iz zadnje trećine.

U 17. minuti Juranović je ubacio zdesna, Perišić je najviše skočio i glavom loptu spustio Vlašiću, hrvatski napadač primio je loptu i ljevicom u padu loptu poslao u mrežu uz stativu - 1:0.

Pogodak je oslobodio pritiska hrvatske igrače, nekoliko je organiziranih ulazaka u završnicu izgledalo vrlo obećavajuće, ali pravih prilika nije bilo.

U 42. minuti dogodila se još jedna smušena reakcija hrvatske obrane.

Niz povezanih pogrešaka u pokrivanju igrača i prostora nakon brze škotske kontre i ubačaja zdesna, završilo je lošim Vidinim pokušajem izbacivanja lopte iz peterca, lopta je došla idealno McGregoru, zakasnio je blok, otvoreni udarac sa 17 metara završio je pogotkom - 1:1.

S obzirom na prilike Adamsa (6) i McGinna (24) ne može se reći da Škoti nisu zaslužili pogodak.

U drugom dijelu stabilizirala se igra hrvatska obrane, nisu više škotski igrači stvarali višak okomitim istrčavanjima

U 50. minuti Gvardiol je pokazao urođeni osjećaj za ulazak u slobodni (među)prostor, lijevi branič pojavio se sam na vrhu kaznenog prostora zdesna, Vlašić je pravodobno odigrao, Gvardiol je loše primio loptu, Marshall je stigao u padu blokirati pokušaj.

U 59. minuti Škoti nisu iskoristili zastoj u postavljenoj hrvatskoj obrani, Gvardiol je zakasnio, McGinn je osvanuo ispred Livakovića na drugoj vratnici, nije dobro zahvatio loptu ubačenu s lijevog boka.

U 62. minuti Gvardiol je na lijevom boku počeo povezanu izmjenu loptom, koja je došla na 17 metara do Modrića, uslijedio je majstorski udarac vanjskom stranom kopačke, Marshall je bio nemoćan - 2:1.

Sjajan pogodak!

Hrvatska je opet stekla prednost, koju više nije ispuštala, dobro je djelovao hrvatski središnji blok.

U 77. minuti Modrić je ubacio iz kuta, Perišić je skočio daleko ispred prve vratnice i glavom loptu poslao u daljnju vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu - 3:1.

Utakmica je time praktično završila, hrvatska je momčad iskusno privela pobjedu kraju bez uzbuđenja sve do sudačke nadoknade, kada je McKenna glavom loptu poslao kraj vratiju.

HRVATSKA: Livaković, Juranović, Vida, Lovren, Gvardiol (71 Barišić), Kovačić, Modrić, Brozović, Vlašić (76 Ivanušec), Perišić (81 Rebić), Petković (70 Kramarić)

ŠKOTSKA: Marshall, McTominay, Hanley (33 McKenna), Tierney, O'Donnell, McGregor, Armstrong (70 Fraser), Robertson, McGinn, Adams, Dykes

Skupina D, 3. kolo: Hrvatska - Škotska 3:1 (Vlašić 17, Modrić 62, Perišić 77/McGregor 42), Češka - Engleska 0:1 (Sterling 12)

Poredak: Engleska 7 (2:0), Hrvatska 4 (4:3), Češka 4 (3:2), Škotska 1 (1:5)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.