U-20 SP: Hrvatska remizirala sa Uzbekistanom, Marko Livaja poravnao rezultat

Srijeda, 26. lipnja 2013. 21:50 Napisao/la  L.K.

Skupina F, 2. kolo: Hrvatska - Uzbekistan 1:1, Novi Zeland - Urugvaj 0:2. Marko Livaja postigao pogodak u 65. minuti

U-20 Svjetsko prvenstvo – Skupina F, 2. kolo

HRVATSKA - UZBEKISTAN 1:1

Bursa – Ataturk Stadion

Sudac: Victor Carrillo (PER)

Strijelac: 0:1 Rakhmanov (25'), 1:1 Livaja (65')

Žuti kartoni: Datković, Čanađija, Šimunović (Hrvatska), Fomin, Rakhmanov (Uzbekistan)

HRVATSKA: Zelenika, Gorupec, Datković, Šimunović, Aleksić, Mrzljak, Ćanađija, Miličević (54' Ivančić), Pjaca (67 Perica), Rebić, Livaja (80' Brlek).

UZBEKISTAN: Amanov, Shamshitdinov, Rakhmanov, Yuldashov, Fomin, Makhstaliev, Kozak (67' Ubaydullaev), Turapov (61' Masharipov), Iskanderov (78' Yusupov), Sergeev, Sabirkhodjaev.

Hrvatska reprezentacija U-20 odigrala je neodlučeno 1:1 protiv Uzbekistana u svom drugom nastupu na SP-u. Strijelac za Hrvatsku u 65. minuti bio je Marko Livaja nakon ubačaja Rebića. Uzbekistan je poveo u 25. minuti preko Rakhmanova.

Prvu veliku prigodu za pogodak u 13. minuti imala je Hrvatska. Pjaca je ubacio iz kornera na drugu stativu gdje je u skoku najviši bio Šimunović, no njegov udarac otišao je za malo pored gola. Uzbekistan je uzvratio dvije minute kasnije. Odlično je zaleđe izbjegao Sergeev u susret mu je krenuo vratar Zelenika, Sergeev ga je prebacio i na drugoj vratnici pronašao Makhstalieva ali njegov udarac na sreću odlazi pored vratiju.

U 25. minuti Uzbekistan je poveo. Slobodan udarac u polju sa desne strane izveo je Iskanderov na vrh peterca, netko je u buketu igrača prebacio loptu na drugu stativu gdje je sam ostao Rakhmanov i pogodio mrežu Zelenike.

Do kraja poluvremena Hrvatska je mogla izjednačiti. Loše izbijanje vratara Uzbekistana Amanova nije uspio kazniti Rebić. Njegov udarac ljevicom sa desetak metara završio je pored gola.

U nastavku susreta u 56. minuti dobar prodor Šimunovića u posljednjem trenutku zaustavio je Fomin izbacivši loptu u korner.

Hrvatska je uspjela izjednačiti rezultat u 65. minuti. Livaja je prihvatio izbačenu loptu od vratara Zelenike i lijepo probio lijevu desnu stranu obrane Uzbekistana gdje je nepropisno zaustavljen. Ubačaj Rebića iz slobodnjaka na pet metara Marko Livaja skrenuo je u mrežu.

U 88. minuti Masharipov je mogao kazniti trenutak dekoncentracije u našoj obrani, ali nije najbolje zahvatio loptu.

Skupina F. 2. kolo: Hrvatska - Uzbekistan 1:1 (Livaja 65'/Rakhmanov 25'), Novi Zeland – Urugvaj 0:2 (De Arrascaeta 4', Lopez 75')

Poredak: Uzbekistan 4, Hrvatska 4, Urugvaj 3, Novi Zeland 0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.