PRIPREMNA UTAKMICA ZA SP

Hrvatska - Mali 2:1, Perišić dvostruki strijelac

Subota, 31. svibnja 2014. 17:26 Napisao/la  SC

Pripremna utakmica: Hrvatska - Mali 2:1 (1:0)

Pripremna utakmica

HRVATSKA - MALI 2:1

Gradski vrt. Gledatelja: 22.000. Sudac: Vad (Mađarska).

Strijelci: 1:0 Perišić (14'), 2:0 (64'), 2:1 Diarra (79').

HRVATSKA: Pletikosa, Vida (od 60' Vrsaljko), Schildenfeld, Ćorluka, Srna, Vukojević, Rakitić (od 74' Modrić), Perišić (od 67' Rebić), Sammir (od 60' Kovačić), Olić (od 73' Eduardo), Mandžukić (od 60' Jelavić).

MALI: Diakite, Mah. N'Diaye (od 59' K. Traore), Diawara, Tamboura, I. Coulibaly, Yatabare, Doumbia, Toure, A. Traore (od 46' Mam. N'Diaye), Dicko (od 76' K. Coulibaly), Sako (od 76' Diarra).

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom protiv Malija u Gradskom vrtu oprostila se od hrvatskih navijača uoči polaska za Brazil. Utakmica protiv Malija stigla je u trenutku nakon priprema u Austriji i očito je bilo da su noge još teške. Bilo je faza dobre i loše igre i očito je da još ima prostora za napredak. Hrvatska je pritisnula na otvaranju utakmice, ali nije poentirala iz dvije prilike. Olić nije dobro zahvatio jednu loptu, dok je Perišić bio prekratak nakon dodavanja Mandžukića. Gol je stigao u 14. minuti. Sammir je uzeo jednu loptu i dodao Rakitiću koji je iz prve gurnuo u prostor za Perišića. Napadač Hrvatske uspio je stići do lopte prije gostujućih braniča, sjuriti se prema golu i poentirati - 1:0.

U 22. minuti Darijo Srna izveo je slobodan udarac, vratar Diakite kratko je odbio, a Olić je pokušao poentirati iako je imao Perišića i Vukojevića same pred vratima. Prvu izglednu priliku u drugom dijelu imao je Vrsljko u 63. minuti koji se sjurio prema golu po lijevom boku, ali je pokušaj otišao pored vratnice.

Ipak, kazna je uslijedila iz kornera. Ivan Rakitić je ubacio, Olić glavom prebacio, a Perišić zakucao za za - 2:0. U 72. minuti Kovačić je odlično poslužio Jelavića koji se sjurio prema golu. Napadač Hrvatske malo je oklijevao, a nakon kontakta s braničem Malija propala je prilika. Dvije minute kasnije Ivan Rakitić izašao je iz igre, zamijenio ga je Luka Modrić uz pljesak s tribina.

Mali je u 79. minuti zabio iz prve opasnije prilike. Nakon kornera Kalifa Traore je pucao, Vukojević je u pokušaju ispucavanja pogodio Diarru u ruku i lopta je završila u mreži.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.