Hrvatska pobijedila Sloveniju u najbolje odigranoj utakmici u kvalifikacijama

Utorak, 07. rujna 2021. 22:33 Napisao/la  SC

Oblak je primio tri pogotka iako nije imao puno izravnog posla, ali je stalno morao paziti da ne primi još koji pogodak, konačni rezultat (3:0) nije realni odraz razlike u kvaliteti igre

Marko Livaja ovako je postigao vodeći pogodak
Marko Livaja ovako je postigao vodeći pogodak

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Sloveniju u sadržajno najbolje odigranoj utakmici u kvalifikacijama do sada.

Postava s dvojicom napadača (Kramarić, Livaja), koji više vole igrati u međuprostoru nego na mjesto klasične prve špice, pokazala se presudnom u igri na postavljenu slovensku obranu.

Livaja i Kramarić svojim su kretanjima i lucidnim proigravanjima stalno stvarali slobodan prostor ili višak, a onda je igračima iz drugoga plana lakše ulaziti u završnicu kao što to jako dobro radi Pašalić.

Hrvatska odavno u pas-igri nije izgledala tako dominantno u jednoj kvalifikacijskoj utakmici, utakmica je obilovala dobrim potezima, 16.230 gledatelja na Poljudu uživalo je u dobrom nogometu.

Što se pogodaka tiče, dva su se dogodila u pravim trenucima, kada se utakmica lomila pod hrvatskim pritiskom...

U 33. minuti Juranović je idealno ubacio zdesna, Pašalić je ostao sam u ravni druge vratnice i udarcem glave loptu poslao u istu, lopta se idealno odbila na Livajinu glavu koji je mirno pogodio praznu mrežu - 1:0.

U 65. minuti Perišić je u svom stilu lažnjakom na lijevoj strani prošao Skubića, idealno odigrao Pašaliću, koji se prikrao iz drugoga plana i samo podmetnuo nogu za pogodak iz blizine - 2:0.

U sudačkoj nadoknadi u listu se upisao treći bivši igrač Hajduka, nakon Oršićeva ubačaja Vlašić je iz blizine glavom loptu skrenuo za konačnih 3:0. 

Hrvatska je nadahnutom igrom stvorila veliki broj situacija, koju se izmamile uzdahe na tribinama, više je puta nedostajao samo zadnji potez da Slovenija ne doživi puno teži poraz.

Inače, najbolji igrač slovenske reprezentacije bio je Jan Oblak, koji je u 20. minuti obranio jedan zicer (Kramarić) i nekoliko puta pokazao zašto slovi ponajboljim vratarom na svijetu.

Objektivno, Oblak je primio tri pogotka iako nije imao puno izravnog posla, ali je stalno morao paziti da ne primi još koji pogodak, konačni rezultat nije realni odraz razlike u kvaliteti igre.

Slovenija je potpuno razočarala, ništa nije pokazala momčad Matjaža Kek, koji je doživio prvi poraz na Poljudu.

HRVATSKA: Ivušić, Juranović, Lovren (77 Ćaleta-Car), Vida, Barišić, Brozović, Kovačić (76 Ivanušec), Kramarić (75 Oršić), Pašalić, Perišić (86 Čolak), Livaja (58 Vlašić)

SLOVENIJA: Oblak, Stojanović, Bijol, Mevlja, Balkovec (65 Jurčević), Gnezda Čerin, Kurtić, Stanković (65 Skubić), Lovrić, Iličić (54 Mlakar), Šeško (65 Šporar)

Skupina H, 6. kolo: Hrvatska - Slovenija 3:0 (Livaja 33, Pašalić 65, Vlašić 90+4), Rusija - Malta 2:0 (Smolov 10, Bakaev 84-11m), Slovačka - Cipar 2:0 (Schranz 55, Koscelnik 78)

Poredak: Hrvatska i Rusija po 13, Slovačka 9, Slovenija 7, Malta i Cipar po 4

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.