Kvalifikacije za SP 2022: Hrvatska pobijedila u "run and gun" utakmici!

Subota, 04. rujna 2021. 22:41 Napisao/la  SC

Utakmicu je Dalić počeo u napadačkoj formaciji koju je za manje od sat vremena kompletno promijenio, zamijenio je svu četvoricu napadača

Kvalifikacije za SP 2022: Hrvatska pobijedila u "run and gun" utakmici!

U 86. minuti Marcelo Brozović je na voleju dočekao odbijenu loptu i s ruba kaznenog prostora pogodio desni Rodakov kut - 0:1.

Hrvatska je u Bratislavi postignula pogodak u finišu utakmice nakon koje će jedino ostati upamćena pobjeda.

Hrvatska reprezentacija prema najavama trebala je u Bratislavi igrati napadački nogomet, što god to značilo u interpretaciji izbornika Zlatka Dalića.

Utakmicu je Dalić počeo u napadačkoj formaciji koju je za manje od sat vremena kompletno promijenio, zamijenio je svu četvoricu napadača čime je pokazao što misli o svom promišljanju napadačkog nogometa.

Toliko o pripremi utakmice.

U prvom dijelu visoki hrvatski presing održavao je pritisak oko pola sata, bilo je to razdoblje najbolje igre hrvatske reprezentacije zbog nekoliko obećavajućih situacija.

U 10. minuti Oršić je snažnim udarcem s 23 metra loptu poslao u gredu, bila je to najbolja hrvatska prilika.

U 19. minuti Čolaku je trebalo previše vremena u primanju da stoper poput Škriniar ne bi stigao u blok.

U 26. minuti Mak je istrčao sam ispred Ivušića po desnoj strani, debitant je dobro zatvorio bliži kut.

Time su se počeli mijenjati odnosi na terenu, Slovačka je petnaestak minuta izgledala bolje u posjedu lopte, stisnula se hrvatska momčad u obrani.

U drugom dijelu igrala se obostrano otvorena utakmica, obje su momčadi riskirale visokim izlascima, u tipičnoj Dalićevoj "run and gun" utakmici rezultat je mogao biti ovakav i onakav!

Snažno je Slovačka pritisnula u završnici, Ivušić (88) je vrhunski reagirao na Boženikov udarac s 14 metara, kraj utakmice naša reprezentacija dočekala je zbijena u svojoj trećini, a Ivušić postao najbolji igrač hrvatske reprezentacije.

SLOVAČKA: Rodak, Pekarik (90 Strelec), Šatka, Škriniar, Hancko, Lobotka, Kucka, Hamšik (62 Duda), Weiss (79 Koscelnik), Mak (79 Jirka), Schranz (62 Boženik)

HRVATSKA: Ivušić, Juranović, Lovren, Vida, Sosa, Kovačić (84 Majer), Brozović, Vlašić (55 Pašalić), Ivanušec (55 Perišić), Oršić (62 Kramarić), Čolak (55 Livaja)

Skupina H, utakmica 3. kola: Slovačka - Hrvatska 0:1 (Brozović 86)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.