Hrvatska pobijedila Gibraltar u Varaždinu, Sharbini načeo mrežu gostiju

Nedjelja, 07. lipnja 2015. 20:03 Napisao/la  SC

Pripremna utakmica: Hrvatska - Gibraltar 4:0. Izborniku   Kovaču jedino je bilo važno da pronađe protivnika kome će Mario Mandžukić napokon postići pogodak. Uspjeli su obojica!


Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u pripremnoj utakmicu Gibraltar rezultatom 4:0. Za izravni prijenos utakmice odigrane u Varaždinu ni državna, ni pay-televizije nisu iskazale zanimanje za razliku do gledatelja, kojih se na stadionu u Varaždinu okupilo oko 5000. Razumljivo, budući da je hrvatska reprezentacija u Varaždinu zadnji put gostovala prije 11 godina.

Utakmica protiv Gibraltara bila je jači trening pred utakmicu protiv Italije u petak. Izborniku Niki Kovaču jedino je bilo važno da pronađe protivnika kome će Mario Mandžukić napokon postići pogodak. Uspjeli su obojica! Doduše, Mandžukić opet nije postigao pogodak iz igre, ali je barem mrežu zatresao iz kaznenog udarac kojega je sam izborio u 52. minuti.

Već u 7. minuti mrežu Gibraltara načeo je Anas Sharbini, koji je ispratio Vrsaljkov prodor desnom stranom i podmetnuo nogu za pogodak. Potez utakmice izveo je Kovačić, koji je u 15. minuti petom prebacio vratara gostiju nakon što je Jedvaj preciznom okomitom loptom prebacio gostujuću obranu.

I Andrej Kramarić uspio je zatresti mrežu, u 77. minuti samo se naklonio glavom nakon ubačaja iz kuta i pogreške gostujućeg vratara.

Teško je pronaći nešto poučno u utakmici u kojoj jedna momčad bez puno muke ostvari 74 posto posjeda lopte i uputi čak 16 udaraca u okvir vratiju. Jasno da je pobjeda trebala biti uvjerljivija, nepotrebno kompliciranje u završnici može se dopustiti samo u ovakvim utakmicama.

HRVATSKA: Subašić, Vrsaljko, Jedvaj, Lešković, Leovac, Badelj (od 65' Jajalo), Pjaca (od 57' Perišić), Brozović (od 65' Pašalić), Kovačić (od 46' Rebić), Sharbini (od 46' Kramarić), Mandžukić (od 57' Kalinić)

Pripremna utakmica: Hrvatska - Gibraltar 4:0 (Sharbini 7, Kovačić 15, Mandžukić 53-11m, Kramarić 77)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.