Kiša u Milanu: Hrvatska reprezentacija odradila večernji trening na natopljenom travnjaku

Subota, 15. studenog 2014. 12:35 Napisao/la  SC

Lopta se uopće ne kotrlja po ovakvom terenu, možemo igrati samo vaterpolo, negodovao je izbornik Niko Kovač tijekom treninga u subotu

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u subotu nevečer trening na San Siru po rubnim dijelovima natopljenog travnjaka! Kiša pada cijeli dan u Italiji što nije dobra najava kvalifikacijske utakmice koja se igra u nedjelju od 20.45 sati.

- Lopta se uopće ne kotrlja po ovakvom terenu, možemo igrati samo vaterpolo. Ako tijekom utakmice travnjak bude u ovakvom stanju, mislim da će se utakmica odgoditi, rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač.

Nisu svi u hrvatskom taboru toliko rezignirani.

- Kako Talijanima, tako i nama, kaže kapetan Darijo Srna

S obzirom na izostanke u talijanskoj reprezentacije, prije svega onaj Pirla, može li Hrvatska preuzeti ulogu favorita na San Siru?

- Ne slažem se uopće da je Hrvatska favorit. Bez obzira na izostanke, Italija je sjajna momčad, a mi dolazimo ubrati ono što svaka momčad želi - bod ili bodove. Mislim da Italija ima mnoge talentirane igrače, a za Hrvatsku sam siguran da ima mnogo perspektivnih mladih, koji bi uskoro mogli biti i standardni u reprezentaciji. Nadam se lijepom navijanju i ne očekujem ništa što bi to poremetilo, kazao je Kovač, koji izuzetno cijeni izbornika talijanske reprezentacije.

- Conte je i kao igrač mnogo toga osvojio, a potom je nizao trofeje i kao trener. Čestitam mu na tome, vidi se da je Italiji donio sustav kojega se držao u klubu. Vide se promjene i smatram da Italija ide vrlo dobrim putem. Kod kuće će biti itekako motivirana i otežati nam život. Moja i Conteova filozofija je otprilike ista, bez obzira na različite sustave - moramo se dobro braniti kako bismo zabili, rekao je Kovač.

Najave govore da San Siro neće biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

- Atmosfera sigurno neće utjecati na nas, naši reprezentativci stalno igraju u takvoj atmosferi, rekao je Kovač potvrdivši da će Mario Mandžukić biti spreman za utakmicu nakon što je u petak propustio trening zbog prehlade. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.