Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak dolazi u Rijeku, od 18 sati otvoreni trening na Rujevici

Nedjelja, 04. lipnja 2023. 15:28 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić i Luka Modrić
Zlatko Dalić i Luka Modrić

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak započinje pripreme za nastup na završnom turniru Lige nacija.

Reprezentacija se okuplja u Zagrebu, nakon čega slijedi odlazak u Rijeku, gdje će od 18 sati Zlatko Dalić održati otvoreni trening za medije, a na Rujevici će vatreni trenirati i naredna četiri dana u večernjim satima.

Delegacija HNS-a, dio koje će biti i reprezentativci, u petak će odletjeti u Rim na audijenciju kod pape Franje, bit će to prvi put da će Sveti Otac primiti hrvatsku reprezentaciju i udijeliti joj blagoslov.

Završni turnir Lige nacija održat će se  od 14. do 18. lipnja u Rotterdamu i Enschedeu, na njemu će nastupiti Nizozemska, Italija, Španjolska i Hrvatska.

U prvom polufinalnom srazu 14. lipnja na stadionu De Kuip u Rotterdamu snage će odmjeriti Nizozemska i Hrvatska (20.45), dok će dan kasnije na De Grolsch Vesteu u Enschedeu igrati Italija i Španjolska.

 U slučaju pobjede, Dalićeve trupe ostaje u Rotterdamu do nedjelje i susreta za prvo mjesto, a u slučaju poraza, u subotu sele u 200 km udaljeni Enschede gdje je u nedjelju utakmica za treće mjesto.

Hrvatskoj je ovo prvi nastup na završnom turniru Lige nacija, Nizozemskoj, Španjolskoj i Italiji drugi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.