Hrvatska poražena u Varaždinu, Simon Sluga skidao zicere napadačima Tunisa

Utorak, 11. lipnja 2019. 22:42 Napisao/la  SC

Hrvatska - Tunis 1:2. U drugom dijelu hrvatska reprezentacije promijenila pristup,  ali ne toliko da bi Tunižani izgubili utakmicu.

Simon Sluga
Simon Sluga

 

Hrvatska je doživjela poraz od Tunisa u prijateljskoj utakmici odigranoj u Varaždinu pred 8000 gledatelja.

Poraz je iznenađenje za one koji nisu gledali utakmicu i vidjeli da je Simon Sluga najzaslužniji da je Tunis pobijedio samo s jednim pogotkom razlike (2:1).

Izrazito loša igra hrvatske reprezentacije u prvom dijelu kažnjena je samo jednim pogotkom iz klasične kontre.

Badri je u 16. minuti izašao sam ispred Sluge, koji je rukom okrznuo loptu, ali nije uspio skinuti zicer - 1:0

Zato je Sluga dvaput u nastavku obranio zicere u situacijama "jedan na jedan" s tuniskim igračima, koji posebice u prvom dijelu nisu uspjeli privesti kraju dvije akcije u kojima je trebalo samo malo više mirnoće.

U drugom dijelu hrvatska reprezentacije promijenila je pristup, promijenio se odnos snaga, ali ne toliko da bi Tunižani izgubili utakmicu.

Petković je u 47. minuti uspio zatresti mrežu nakon dobre reakcije u kaznenom prostoru, Tunis je opet stekao vodstvo nakon što je Vida u kaznenom prostoru igrao rukom.

HRVATSKA: Sluga, Vida, Lovren (46 Bartolec), Benković, Brekalo (58 Halilović), Kovačić (55 Perišić), Badelj (55 Brozović), Pašalić (70 Modrić), Melnjak, Kramarić (63 Caktaš), Petković

TUNIS: Hassen, Bedoui, Bronn, Meriah, Haddadi, Chaalali (77 Sassi), Skhiri (90 Maaloul), Kechrida, Badri (63 Drager), Msakni (63 Sliti), Khazri (82 Khenissi)

Prijateljska utakmica: Hrvatska - Tunis 1:2 (Petković 47/Badri 16, Sliti 70-11)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.