Hrvatska - Južna Koreja: Debitiraju Franko Andrijašević i Arijan Ademi, igraju Ivica Olić i Mladen Petrić

Srijeda, 06. veljače 2013. 08:52 Napisao/la  SC

Prijateljska utakmica (15, stadion Craven Cottage): Hrvatska - Južna Koreja. Stalno radimo na pomlađivanju, želimo da nešto ostane iz nas, kaže izbornik Igor Štimac

- Idemo na pobjedu, ali moramo paziti da se nitko ne ozlijedi. Ne mogu očekivati da se igrači bacaju na glavu, ipak je ovo prijateljska utakmica a svi naši igrači jako su dobro plaćeni u svojim klubovima, kaže izbornik Igor Štimac uoči današnje utakmice (15, stadion Craven Cottage) protiv Južne Koreje.

Štimac je davno završio fazu eksperimentiranja, još od prve utakmice protiv Švicarske kada je doživio fijasko:

- Nećemo ništa mijenjati u sastavu, nećemo eksperimentirati. Pred nama je najteže razdoblje kvalifikacija. Pratila nas je neugodna atmosfera, sumnjalo se u sve što radimo, igračima je bio šok i novi stožer i novi način rada. Sve je to iza nas. Imamo prostora za napredak u svim linijama, ako se dignemo samo pet posto učinak će biti ogroman, kaže Štimac.

Uoči utakmice koja je svojevrsna generalka za kvalifikacijsku utakmicu protiv Srbije u ožujku, Štimac je najavio dva debitanta. Priliku će dobiti Franko Andrijašević (Hajduk) i Arijan Ademi (Dinamo).

- Stalno radimo na pomlađivanju, želimo da nešto ostane iz nas, kaže Štimac.

Valjda zbog balansa među zvijezdama, danas bi trebali igrati i dvojica veterana, Ivica Olić i Mladen Petrić.

- Oni još nisu imali priliku igrati u našem razdoblju, kaže Štimac

Zanimljivo, Petrić je zajedno s Josipom Šimunićem debitirao za Hrvatsku u utakmici protiv Južne Koreje u doba izbornika Mirka Jozića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.