SP 2022 Hrvatska impresivnom pobjedom najavila utakmicu protiv Rusije

Četvrtak, 11. studenog 2021. 22:38 Napisao/la  SC

Hrvatska s čak 7:1 pobijedila Maltu na stadionu Ta' Qali, Lovro Majer dvostruki strijelac, Andrej Kramarić strijelac i trostruki asistent

Andrej Kramarić
Andrej Kramarić

Hrvatska reprezentacija impresivno je najavila odlučujuću utakmicu protiv Rusije u zadnjem kolu kvalifikacija, s čak 7:1 pobijedila je Maltu na stadionu Ta' Qali.

U 6. minuti Modrić je oteo Maltežanima loptu u zadnjoj trećini, otvorilo se prostranstvo u izlasku na nepostavljenu obranu, uslijedila je rutinska izmjena loptom Modrić - Kramarić - Perišić i mirna realizacija s 15 metara u situaciji, kada je vrata branio samo jedan igrač - 0:1.

Rani pogodak u ovakvim utakmicama ima veliku psihološku važnost, Hrvatska je odmah stekla prednost koja je rastererila igrače pritiska zbog imperativa pobjede.

U 22. minuti Modrić je ubacio iz prekida, Ćaleta-Car naskočio je maltešku obranu i u 20. nastupu za reprezentaciju glavom postigao prvi pogodak za reprezentaciju - 0:2.

Degabriele je ubacio lijevom nogom zdesna, Brozović je u pokušaju da u padu odbije loptu sam sebe napucao u glavu od koje se lopta odbila u mrežu - 1:2.

Pogodak je natjerao hrvatske igrače na nužnu pozornost, u nogometu nikad ne zna što te može snaći, naraslo je malteško samopouzdanje, razdoblje nešto opreznije igre hrvatske reprezentacije brzo je završilo pogotkom.

Visoko je izašla malteška zadnja linija, Kramarić je u 39. minuti iskoristio Majerovo proigravanje da praktično s centra pobjegne malteškim braničima, mirno je Kramarić sačekao da se u sredini pojavi Pašalić, idealni pas omogućio je Pašaliću da na prazna vrata postigne tehnički najlaški pogodak u dresu reprezentacije - 1:3.

U sudačkoj nadoknadi opet je malteška lopta izgubila loptu u zadnjoj trećini, Majer je odigrao Pašaliću, koji je petom proigrao Modrića, kapetan je ušao u kazneni prostor slijeva i lijevom nogom loptu poslao u mrežu - 1:4.

Mogli su Maltežani teže stradati u prvom dijelu.

Kramarić je dvama asistencijama mogao dodati pogodak (25), promašio je cilj s 13 metara, veliku priliku propustio je Perišić (45+1), kada mu je lopta prešla preko noge nadomak vratima.

U 47. minuti Juranović je ubacio zdesna, Kramarić je glavom loptu poslao u vrata, Bonello je odbio točno na nogu Majeru, koji je iz blizine zatresao mrežu - 1:5.

Nakon tri asistencije Kramarić je napokon pogodio mrežu s time da je njemu asistirao Pisani.

Pogriješio je malteški veznjak u pokušaju vraćnja lopte zadnjoj liniji, Kramarić je plasiranim udarcem s 40 metara uhvatio u raskoraku vratara Bonella, koji je izašao na dvadesetak metara od vratiju - 1:6.

U 64. minuti sjajna akcija na lijevoj strani završila je Livajinom vrhunskom asistencijom i Majerovom rutinskom egzekucijom - 1:7.

Nakon toga utakmica je praktično završila, hrvatska reprezentacija nije se previše fizički trošila u zadnjih pola sata.

Kao što se očekivalo, Hrvatska i Rusija u zadnjoj utakmici u Splitu međusobno odlučuju koja će reprezntacija izravno putovati u Katar.

Nije se očekivalo da će u predzadnjem kolu Hrvatska i Rusija zajedno postići čak 13 golova!

MALTA: Bonello, Shaw (83 Micallef), Agius, Pepe, Attard, Cristensen (46 Pisani), Teuma (62 Guillaumier), Camenzuli, J. Mbong (68 Dimech), Montebello (62 Satariano), Degabriele

HRVATSKA: Grbić, Juranović, Ćaleta Car, Gvardiol, Sosa, Brozović (46 Jakić), Modrić (54 Vlašić), Majer, Pašalić (62 Livaja), Perišić (54 Oršić), Kramarić (54 Petković)

Skupina H, 9. kolo: Malta - Hrvatska 1:7 (Brozović 31-ag/Perišić 6, Ćaleta-Car 22, Pašalić 39, Modrić 45+2, Majer 47, 64, Kramarić 53), Rusija - Cipar 6:0 (Erokhin 4, 87, Smolov 55, Mostovoj 56, Sutormin 62, Zabolotnji 82), Slovačka - Slovenija 2:2 (Duda 58-11m, Strelec 74/Zajc 18, Mevlja 62)

Poredak: Rusija 22, Hrvatska 20, Slovačka 11, Slovenija 11, Malta 5, Cipar 5

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.