Hrvatska - Belgija: Osrednje zanimanje za najlakšu Štimčevu kvalifikacijsku utakmicu

Četvrtak, 10. listopada 2013. 11:10 Napisao/la  I. V.

Budući da Štimca prati loše ozračje oko reprezentacije od prvog dana mandata, najveći je hrvatski hendikep što nitko ne može predvidjeti reakciju publike ako krene loše na terenu

Dva dana prije utakmice između Hrvatske i Belgije prodano je oko 8000 ulaznica, što sugerira relativno dobar posjet. Iako nema navale na blagajne, najatraktivnija domaća utakmica u ovom kvalifikacijskom ciklusu trebala bi na maksimirske tribine privući oko 20.000 ljudi. Utakmica protiv Belgije nema tako izraženi natjecateljski naboj budući da su Belgijci praktično osigurali izravni plasman na SP u Brazil, objektivno su najbolja momčad u našoj skupini i nije realno očekivati da će propustiti veliku priliku čak i ako u petak dožive poraz u Maksimiru.

Igor Štimac igra najlakšu utakmicu u kvalifikacijama, izbornik hrvatske reprezentacije nema problema s motivacijom i taktikom. Objektivno, Belgijci spadaju među pet najboljih reprezentacija na svijetu, rijetko se događa da Hrvatska nije favorit na svom stadionu. Sigurno je da se Belgijci neće braniti što jamči zanimljiv nogomet i nadigravanje.

Budući da Štimca prati loše ozračje oko reprezentacije od prvog dana mandata, najveći je hrvatski hendikep što nitko ne može predvidjeti reakciju publike ako krene loše na terenu. Postalo je nepisano pravilo da se uoči svake domaće utakmice naše reprezentacije čelnici HNS-a najviše pribojavaju reakcija s tribina. Nažalost, od kada je Štimac postao izbornik, reprezentacija je postala talac unutrašnjeg ustroja HNS-a, koji većem dijelu sportske javnosti očito nije prihvatljiv

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.