HRVATSKA - ARGENTINA 1:2

Anas Sharbini načeo svjetske viceprvake

Srijeda, 12. studenog 2014. 22:32 Napisao/la  SC

Sedam nogometaša Rijeke igralo protiv svjetskih viceprvaka u Londonu

Prijateljska utakmica

HRVATSKA - ARGENTINA 1:2

Stadion Upton Park. Sudac: Andre Marriner.

Strijelci: 0:1 Sharbini (11'), 1:1 Ansaldi (49'), 1:2 Messi (57'-11m),  

HRVATSKA: Kalinić (od 89' Vargić), Vrsaljko, Jedvaj, Lešković (od 84' Mitović), Leovac, Badelj, Kovačić (od 46' Halilović), Antolić (od 84' Rog), Sharbini (od 65' Jajalo), Milić (od 71' Tomečak), Čop.

ARGENTINA: Romero, Zabaleta, Fazio, Vergini, Ansaldi (od 76' Silva), Banega (od 71' Pereyra), Mascherano, Enzo Perez, Messi, Agüero (pd 62' Tevez), Di Maria (od 76' Lamela).

Igrala se 11. minuta. Mateo Kovačić izveo je sjajan prodor i podvalio loptu Anasu Sharbiniju. Nogometaš Rijeke nije previše razmišljao, potegnuo je iz prve  a 15-ak metara i pogodio za 0:1. Trenutak za povijest! Hrvatska, koja j zaigrala bez većine standardnih igrača, povela je protiv Argentine, svjetskog viceprvaka.

Za Rijeku je trenutak za pamćenje bio i onaj kada je u igru ušao Ivan Vargić u 89. minuti. U tom trenutku u igri su bila petorica nogometaša Rijeke. Na travnjaku je bio Mato Jajalo koji je u 65. minuti zamijenio Sharbinija, Matej Mitrović ušao je umjesto Marka Leškovića, te Ivan Tomečak i Marin Leovac. U utakmici protiv Argentine zaigralo je tako sedam igrača Rijeke.

Nakon vodećeg pogotka kockastih, Argentina je zaigrala konkretnije, Di Maria je potegnuo u 22. minuti, a Kalinić je bio siguran. Samo minutu kasnije nakon jedne brze akcije, Messi je bio u izglednoj prilici, ali nije bio precizan. Messi je pokušao u 39. iz slobodnog udarca, ali Kalinić je bio siguran.

Argentina je sretno i spretno stigla do izjednačenja. Ansaldi je potegnuo, a lopta je pogodila Aguera u ruke i promijenila smjer - 1:1. Argentina je nastavila pritiskati. Messi je u 57. minuti sjajno podvalio za Aguera. Napadač Argentine stigao je do lopte prije od Kalinića koji ga je srušio. Messi je bio siguran - 2:1.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.