HNS objavio informacije za navijače uoči utakmice između Hrvatske i Mađarske

Utorak, 08. listopada 2019. 21:39 Napisao/la  SC
HNS objavio informacije za navijače uoči utakmice između Hrvatske i Mađarske

 

Uoči i za vrijeme utakmice Europskih kvalifikacija između reprezentacija Hrvatske i Mađarske, koja se 10. listopada s početkom u 20:45 sati igra na stadionu Poljud u Splitu, bit će na snazi posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu.

Stadion Poljud bit će otvoren za navijače od 18:45 sati.

Zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije (preporuka je da to učine dva sata prije početka utakmice) te da zauzmu svoja mjesta na stadionu.

ULAZNICE
9. i 10. listopada 2019. godine na blagajnama Spaladium Arene Split neće biti prodaje niti zamjene podataka na ulaznicama za utakmicu Hrvatske i Mađarske.
Molimo sve navijače koji će na dan utakmice osobno preuzimati ranije kupljene ulaznice da na blagajne Spaladium Arene dolaze iz smjera stadiona odnosno Zrinsko Frankopanske ulice jer će u zoni Spaladium Arene biti ograničeno kretanje zbog okupljanja mađarskih navijača.

Sve ulaznice su personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument (osobna iskaznica ili putovnica).

Sukladno Uvjetima kupnje ulaznica, osobama kojima se pri nadzoru osobni podaci ne slažu s podacima na ulaznici bit će zapriječen ulaz na stadion te će im ulaznice biti poništene bez prava na povrat novca, a kako su sukladno zakonskim propisima u prekršaju napominjemo da mogu biti zadržani i predani policiji na nadležni prekršajni postupak.

Svaka osoba prilikom ulaska na stadion pa do završetka utakmice mora posjedovati ulaznicu i koristiti sjedalo označeno na ulaznici. Sve osobe bez pravovaljane ulaznice kao i osobe zatečene u sektoru/dijelu stadiona za koji ne posjeduju pravovaljanu ulaznicu će zbog počinjenog prekršaja biti udaljene sa stadiona i predane policiji na nadležni prekršajni postupak.

Upozoravamo sve navijače da s ulaznicama koje kupe kod preprodavača odnosno na crnom tržištu neće moći ući na stadion i bit će im oduzete bez prava na povrat novca.

INFORMACIJE O PROMETU NA DAN UTAKMICE
Na dan utakmice u užoj zoni stadiona Poljud u ulici VIII. Mediteranskih igara bit će uspostavljena privremena regulacija prometa, kojom će biti zabranjeno prometovanje motornih vozila, osim vozilima s dozvolom, stanarima i korisnicima poslovnih objekata.

Pozivamo navijače da na utakmicu u neposrednu zonu stadiona dođu pješke ili javnim gradskim prijevozom.

Na parkirališnim prostorima u užoj zoni stadiona Poljud će biti zabranjen promet i parkiranje zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta osim za akreditirana vozila.

Molimo sve navijače da prate upute MUP-a RH i PU splitsko-dalmatinske u smislu zabrana i preusmjeravanja prometa.

FER, KOREKTNO I SPORTSKO NAVIJANJE
Molimo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih za Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, osobito vezano na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.

Na stadion se neće moći unijeti kišobrani, veće torbe ili ruksaci, boce, upaljači, kovanice i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara. Također neće biti moguć unos zastava ili transparenata dimenzija većih od 2,00 m x 1,00 m odnosno neprimjerenog sadržaja i neće biti dozvoljeno postavljanje zastava ili transparenata na ograde ili druga mjesta stadiona Poljud na način da bi zaklanjao pogled s ili prema tribinama.

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane za fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice.
Ujedno koristimo priliku da vas upoznamo da će policija sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, činiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.