Andrej Kramarić pozitivan, HNS ističe da su svi igrači i članovi stožera bili negativni

Petak, 16. listopada 2020. 18:53 Napisao/la  SC

Nakon što je Osasuna objavila da je pozitivan Ante Budimir, isto je učinio Hoffenheim u vezi zaraženg Andreja Kramarića

Andrej Kamarić
Andrej Kamarić

Andrej Kramarić pozitivan je na koronavirus!

Nakon što je Osasuna objavila da je pozitivan Ante Budimir, isto je učinio Hoffenheim u vezi zaraženg Kramarića.

Uz Kramarića pozitivni su Čeh Pavel Kaderabek i Ganac Kasim Adams, trojica nogometaša nalaze se u izolaciji.

Budući da su dvojica hrvatskih reprezentativaca bili pozitivni na testove neposredno nakon što se u klubove vratili poslije nastupa za reprezentaciju, oglasio se HNS:

Liječnička služba hrvatske nogometne reprezentacije primila je na znanje informacije da su reprezentativci Ante Budimir i Andrej Kramarić bili pozitivni na testiranju za virus SARS-CoV-2 po dolasku u svoje klubove.

U ovom trenutku nemoguće je reći kada i gdje su zaraženi Kramarić i Budimir, no naglašavamo da su svi igrači i svi članovi stožera bili negativni na sva tri testiranja koje je reprezentacija imala tijekom prethodnog okupljanja, a koje je provodio službeni Uefin partner za testiranje, Synlab. Također, reprezentativci i stožer poštivali su sve propisane epidemiološke mjere.

O situaciji su obaviješteni i klubovi naših reprezentativaca, kao i Francuski nogometni savez (FFF), a liječnička služba hrvatske reprezentacije je o pozitivnim testovima odmah obavijestila i nadležnu epidemiološku službu RH.

Nadležna epidemiološka služba procijenila je kako reprezentativni suigrači Kramarića i Budimira te članovi stožera nisu bili rizični kontakti te da nije potrebno propisati obveznu samoizolaciju bilo kojem članu reprezentacije, stoji u priopćenju HNS-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.