OBAVIJEST ZA NAVIJAČE

Počinje prodaja ulaznica za EP 2020

Ponedjeljak, 02. prosinca 2019. 19:11 Napisao/la  SC

Prijave počinju od 4. prosinca

Počinje prodaja ulaznica za EP 2020

 Počevši od 4. prosinca, navijači hrvatske reprezentacije moći će se prijaviti za kupovinu ulaznica za Europsko prvenstvo 2020. godine.

HNS je na službenoj stranici objavio sljedeću obavijest za navijače:

 Hrvatska reprezentacija 30. je studenog na ždrijebu skupina saznala prve protivnike i gradove domaćine na nadolazećem Europskom prvenstvu, a 4. prosinca navijači Vatrenih moći će početi s prijavama za kupovinu ulaznica za EURO 2020.

Hrvatski navijači ulaznice mogu kupiti isključivo putem Uefe na portalu euro2020.com/tickets.

Utakmice hrvatske reprezentacije u Skupini D
ENGLESKA - HRVATSKA (14. lipnja, 15 sati CET, London)
HRVATSKA - ČEŠKA (19. lipnja, 18 sati CET, Glasgow)
HRVATSKA - POBJEDNIK DOIGRAVANJA C (23. lipnja, 21 sati CET, Glasgow)

Kada počinje i završava postupak prijava za ulaznice?
Postupak prijava za kupovinu ulaznica počinje 4. prosinca u 14 sati te završava 18. prosinca u 14 sati. Profil na Uefinom portalu za prodaju ulaznica navijači mogu napraviti već danas.

Tko se može prijaviti za ulaznice?
ositelji prijave za ulaznice moraju biti stariji od 18 godina. U svojoj prijavi mogu navesti i maloljetne osobe. Napomena: Kako biste ušli u postupak dodjele ulaznica za utakmice hrvatske reprezentacije, potrebno je u svome profilu na Uefinom portalu za ulaznice odabrati kako ste navijači Hrvatske.

Utječe li datum i vrijeme prijave na moje izglede za kupovinu ulaznica?
Ulaznice će biti dodijeljene putem ždrijeba te vrijeme prijave ne utječe na vaše izglede za dodjeljivanje ulaznica.
Za koliko se ulaznica može prijaviti jedna osoba? Jedna osoba se može prijaviti za najviše četiri ulaznice po utakmici te mora navesti osobne podatke za sve osobe. Osoba koja otvara korisnički račun te ispunjava prijavu smatra se nositeljem prijave, dok se preostale osobe u prijavi smatraju gostima.

Postoji li mogućnost za zajedničko sjedenje većeg broja prijava?
Kada uspješno zaključite svoju prijavu, UEFA će vam dodijeliti jedinstven identifikacijski broj prijave. Ako navedeni broj podijelite s prijateljima koji također žele kupiti ulaznice, oni ga mogu navesti u svojoj prijavi za ulaznice, što vam može omogućiti zajedničko sjedenje (ovisno o raspoloživosti ulaznica).

Za koje se utakmice mogu prijaviti za ulaznice?
Navijači se za vrijeme prosinca mogu prijaviti za ulaznice za utakmice hrvatske reprezentacije u skupini, kao i za tzv. uvjetne ulaznice za osminu finala, četvrtfinale, polufinale te finale. U slučaju da Hrvatska ne prođe do utakmice za koju ste se prijavili te kupili uvjetne ulaznice, UEFA će vam vratiti potpuni iznos cijene ulaznica.

Kako će ulaznice biti dodijeljene?
Sve uspješno ispunjene prijave za ulaznice koje su zaključene do 18. prosinca u 14 sati ulaze u postupak dodjeljivanja ulaznica. Prioritet će imati najvjerniji navijači Vatrenih koji su u zadnja tri kvalifikacijska ciklusa kupili najviše ulaznice putem portala za ulaznice Hrvatskog nogometnog saveza, za koje je predviđeno 25% ulaznica. Preostale ulaznice bit će dodijeljene kroz ždrijeb.

Po kojim kriterijima su određeni navijači s pravom prvokupa/prioritetom za kupovinu ulaznica?
Nakon isteka roka za prijavu za ulaznice i prije ždrijeba za ulaznice, UEFA će dodijeliti prvih 25% ulaznica prijavama čiji su nositelji najučestaliji kupci ulaznica putem HNS-ovog portala za ulaznice. Prilikom određivanja najčešćih kupaca razmatrane su kupovine ulaznica za utakmice hrvatske reprezentacije u sklopu zadnja tri ciklusa (EURO 2016., SP 2018. te EURO 2020.). Ako ste česti kupac ulaznica za utakmice hrvatske reprezentacije, važno je u svojoj prijavi za ulaznice za EURO 2020. navesti broj osobne identifikacije (OIB ili broj putovnice) koji ste najčešće navodili prilikom kupovine ulaznica putem HNS-a. Ako ste već napravili korisnički račun na Uefinom portalu za ulaznice, OIB ili broj putovnice možete dodati/izmijeniti do 18. prosinca u 14 sati. Sve preostale prijave sudjeluju u ždrijebu za ulaznice.

Kako i kada će biti održan ždrijeb za ulaznice?
Ždrijeb će biti održan krajem siječnja 2020. godine. Za svaku utakmicu i svaku kategoriju ulaznica bit će održan zaseban ždrijeb – stoga vaša prijava za ulaznice može biti potpuno uspješna (dodijeljene su vam ulaznice za sve utakmice za koje ste se prijavili), djelomično uspješna (dodijeljene su vam ulaznice za neke od utakmica za koje ste se prijavili), ili neuspješna (nisu vam dodijeljene ulaznice).

Kada ću zaprimiti obavijest o ishodu svoje prijave za ulaznice?
Obavijest o ishodu prijave za ulaznice zaprimit ćete početkom veljače 2020. godine te ćete tada morati navesti podatke za plaćanje ulaznica.

Može li mi biti dodijeljen manji broj ulaznica od onoga za koji sam se prijavio?
Za svaku utakmicu bit će održan zaseban ždrijeb, stoga je moguće kako će vam biti dodijeljene ulaznice za samo neke od utakmica za koje ste se prijavili. Unutar ždrijeba za određenu utakmicu prijave se uvijek razmatraju u potpunosti, tj. ne može vam biti dodijeljen manji broj ulaznica za jednu utakmicu od onog broja za koji ste se prijavili.

Mogu li povećati svoje izglede na ždrijebu stvaranjem većeg broja korisničkih računa ili pojavljivanjem kao jedan od gostiju unutar većeg broja prijava?
Ne. Naprotiv, ako su osobni podaci jednog pojedinca pronađeni u više od jedne prijave, svaka od tih prijava bit će poništena te neće sudjelovati u ždrijebu.

Koje su kategorije ulaznica dostupne?
Navijačima su dostupne tri kategorije ulaznica. Prva kategorija odnosi se na ulaznice za sjedala koja se nalaze prema središtu glavnih tribina, druga kategorija odnosi se na ulaznice za sjedala koja se uglavnom nalaze u kutovima stadiona, dok se treća kategorija odnosi na sjedala iza golova.

Koje su cijene ulaznica?
Utakmica otvorenja prvenstva (Rim)
Prva kategorija: 225 EUR
Druga kategorija: 145 EUR
Treća kategorija: 75 EUR

Utakmice po skupinama u gradovima: Baku, Bukurešt, Budimpešta
Prva kategorija: 125 EUR
Druga kategorija: 75 EUR
Treća kategorija: 30 EUR

Utakmice po skupinama u gradovima: Kopenhagen, London, München, Rim, Amsterdam, Dublin, Glasgow, Bilbao, Sankt Peterburg
Prva kategorija: 185 EUR
Druga kategorija: 125 EUR
Treća kategorija: 50 EUR

Osmine finala
Prva kategorija: 185 EUR
Druga kategorija: 125 EUR
Treća kategorija: 50 EUR

Četvrtine finala
Prva kategorija: 225 EUR
Druga kategorija: 145 EUR
Treća kategorija: 75 EUR

Polufinalne utakmice
Prva kategorija: 595 EUR
Druga kategorija: 345 EUR
Treća kategorija: 195 EUR
Ulaznice u kategoriji „fans first“: 85 EUR

Finale
Prva kategorija: 945 EUR
Druga kategorija: 595 EUR
Treća kategorija: 295 EUR

Ulaznice u kategoriji „fans first“: 95 EUR
*Ulaznice u kategoriji „fans first“ odnose se na ulaznice u trećoj kategoriji koje su ponuđene po posebnoj sniženoj cijeni te kojih je dostupan znatno manji broj od standardnih ulaznica za treću kategoriju koje su dostupne po punoj cijeni.

Mogu li se prijaviti za više kategorija ulaznica?
U prijavi se možete prijaviti samo za jednu kategoriju ulaznica, no možete odabrati opciju prihvaćanja ulaznica za preostale kategorije, što povećava izglede da će vaša prijava biti uspješna. Dodijeljena vam može biti samo jedna kategorija iznad ili ispod kategorije koju ste prvobitno tražili (npr. ako ste se prijavili za prvu kategoriju ulaznica, kao zamjena vam mogu biti dodijeljene ulaznice druge kategorije, ali ne i treće kategorije).

Koji su načini plaćanja dostupni?
Ulaznice ćete moći platiti svim kreditnim ili debitnim karticama za koje je dostupna mogućnost kupovine putem interneta (određene VISA i Mastercard kartice) ili putem platforme Alipay.

Mogu li naknadno izmijeniti podatke u prijavi?
Promjene u postojećim prijavama moguće je napraviti do kraja roka za zaključavanje prijava (18. prosinca 2019. godine, 14 sati).

Jesu li dostupne ulaznice za osobe s posebnim potrebama?
Osobe s posebnim potrebama mogu se prijaviti za do četiri ulaznice s posebnim pristupom, uz svaku od kojih dolazi i besplatna ulaznica za pratitelja. Ulaznice za osobe s posebnim potrebama mogu biti uključene i u prijavu za standardne ulaznice, no ukupna prijava ne može prijeći broj od četiri ulaznice (ne uključujući ulaznice za pratitelje osoba s invaliditetom). Uz prijavu za ulaznice, osobe s posebnim potrebama trebaju priložiti dokaz o invaliditetu koji je prihvatljiv u Hrvatskoj. Dozvole za invalidska parkirna mjesta ne smatraju se dostatnim dokazom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.