ZBOG BLOKIRANOG RAČUNA

Eduardu Hrvatska omražena kao i Zdravko Mamić

Petak, 19. listopada 2012. 23:55 Napisao  I. V.

U Eduardovu životu ostao je isti onaj lakomi pogled iz vremena kada nije imao čime platiti perec

Eduardo proživljava  teške dane! Srećom, nije ništa opasno po zdravlje osim što zbog lakše ozljede zadobivene u utakmici protiv Walesa nije sjedio na klupi u prvenstvenoj utakmici između Šahtara i Iličevca (2:1), koja se igrala u petak.

U izjavama za Večernji list i Sportske novosti hrvatskog Brazilca muči što mu je u Hrvatskoj blokirana imovina kao posljedica sudskog spora između nekadašnjega igrača Dinama i nekadašnjega menadžera Marija Mamića. Zbog toga se nije veselio pogotku u Osijeku! Zapravo je riječ o sudskom sporu između Zdravka Mamića i Eduarda, koji se u jednom trenutku karijere odmetnuo i prestao bivšem skrbniku, "ocu i najboljem prijatelju" odvajati 20% od svojih primanja u Arsenalu i Šahtaru.

Eduardove jadikovke u pravilu se instrumentaliziraju u orkestriranoj medijskoj kampanji protiv omraženog Zdravka Mamića. Zamjetna doza simpatije za Brazilca, koji je u Hrvatskoj ostao bez ičega jer mu je sud blokirao imovinu do okončanja postupka, poprima obrise odioznog licemjerja duboko ukorijenjenog u hrvatskom društvu. Siroti Eduardo! Beskrupulozni Mamić otima mu imovinu naočigled hrvatske javnosti! Eto prilike za još jedno javno čerečenje najvećeg zlotvora u stogodišnjoj povijesti hrvatskog nogometa!

Kada je Euardo prije petnaestak godina ušao u jednu zagrebačku zalogajnicu u društvu Damira Jozića, sićušni brazilski dječarac sa šiltericom na glavi nije znao beknuti hrvatski. Jozić je danas poznati menadžer, koji je tada zanat učio radeći za Mamićevu MSA agenciju. I koliko god Jozić uvjeravao da će mali sirotan postati čudno od igrača, pogled na mršavo lice zbunjenog dječaka nije ulijevao povjerenje. U njega je tada halapljivo čuđenje izazivao perec koji je konobar servirao uz kavu, pojma nije imao čemu služi bankomat na pročelju zgrade.

Danas je, eto, jadni Eduardo bankrotirao pa nema volje ni slaviti pogodak u Osijeku. Maksimirski zlotvor i hrvatsko pravosuđe otimaju mu iz gladnih ustiju! Da nema nešto ušteđevine na stranim računima, Eduardo bi u Hrvatskoj bio siromah kao prije petnaestak godina kada je u Zagreb stigao ilegalnim menadžerskim kanalima u potrazi za kruhom.

Eduardo je u Dinamu postao jedan od najboljih stranaca koji su ikada igrali u Hrvatskoj. Čim je dobio državljanstvo postao je mladi reprezentativac u eri U-21 izbornika Slavena Bilića, za A-reprezentaciju debitirao je u doba Zlatka Kranjčara. Fantastična sezona u Dinamu i sjajni nastupi u kvalifikacijama za EP 2008. omogućili su mu transfer u Arsenal, tada europski TOP-10 klub platio je Dinamu ukupno 15 mil. eura.

Eduardo je već od prve tjedne plaće u Arsenalu morao Mamiću izdvojiti 20 %! Lihvarski ugovor prenerazio je njegove nove poslodavce na Emiratesu, klupski suvlasnici počeli su se preko hrvatskih veza u Londonu diskretno raspitivati je li zaista moguće da u Hrvatskoj netko potpiše takav ugovor. Eduardo je samo poštivao potpis na ugovoru, a poslodavca se u konačnici ne tiče što je sve moguće potpisati kada si gladan uspjeha!

Hrvatski sud utvrđuje koliko je Eduardo zaradio prije nego što je otišao u Arsenal, a koliko je Mamić novaca uložio u razvoj njegove karijere koja je brutalno zaustavljena lomom noge. Pravi savjetnici korigirali su Mamićeva potraživanja, u svim civiliziranim zemljama lihvarski ugovori nemaju čvrsto pravno uporište. Mamić više ne traži pravo na 20% od primanja nego povrat uloženog! Jadni i napaćeni Eduardo ne da ništa čovjeku koji je od njega napravio milijunaša!

Brazilac je toliko potresen postupkom hrvatskog suda da se više ni veseliti ne može u hrvatskom dresu. Od kada mu je imovina blokirana, Hrvatska mu postaje omražena kao i Mamić.

- U Hrvatskoj se osjećam kao stranac, kaže Eduardo

Više mu ne treba ovakva Hrvatska, baš kao što mu svojedobno više nije trebao onakav Mamić! Eduardu treba samo lova!

U Eduardovu životu puno se toga promijenilo u posljednjih petnaestak godina. Jedino je ostao isti onaj lakomi pogled iz vremena kada nije imao čime platiti perec!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.