Duje Ćaleta-Car: Može se dogoditi da budem najstariji, svi će me morati slušati

Četvrtak, 07. listopada 2021. 19:28 Napisao/la  SC
Duje Ćaleta Car
Duje Ćaleta Car

HNS je objavio sljedeću obavijest:

Duje Ćaleta-Car predvodit će zadnju liniju Vatrenih na nezgodnom ciparskom gostovanju. Branič Marseillea djeluje vrlo odlučno, ali stoji čvrsto na zemlji kad je u pitanju analiza igre protivnika.

Duje se prisjetio dvoboja s Cipranima na Rujevici.

- Očekujemo tešku utakmicu, znamo kako je bilo u Rijeci u prvoj međusobnoj utakmici nas i Ciprana, dosta smo se mučili. Ciprani će na domaćem terenu biti još nabrijaniji, ali znamo po što smo došli, želimo sva tri boda, jer smo svakom pobjedom bliži konačnom cilju - odlasku u Katar”, kaže Duje Ćaleta-Car, koji će u odsustvu nekolicine standardnih prvotimaca (Lovren, Vida, Juranović) biti jedan od iskusnijih u zadnjoj liniji.

- Posljednji nastupi za klub poslužili su da polako uđem u natjecateljski ritam, radim na sebi, treniram, što znači da na planu tjelesne spreme ne bi trebalo biti nikakvih problema. A zadnja linija… Da, može se lako dogoditi da budem najstariji, to mi je dodatna čast i obaveza, ali sad će svi morati slušati mene, a ne ja moje iskusnije suigrače, ha, ha, ha...

Očekivanja hrvatskih navijača tradicionalno su velika...

- Svjesni smo da navijači uvijek žele vidjeti dobru igru i pobjedu. Analizirali smo Cipar, stožer je sve dobro pripremio. Imali smo par sastanaka, imat ćemo i završni. Ciprane nismo dobro upoznali kroz Europu, jer njihovi igrači mahom igraju u ciparskom prvenstvu, ali radi se o kompaktnoj momčadi, koja će dati maksimum za dobar rezultat. Znamo da nije ekipa za baciti te da će dati sve od sebe. Nadam se da će sve biti u redu, zaključio je Ćaleta-Car.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.