Dominik Livaković: Španjolce posjedom možemo učiniti nervoznima

Četvrtak, 24. lipnja 2021. 19:40 Napisao/la  SC
Dominik Livaković
Dominik Livaković

Dominik Livaković u osmini finala mora paziti na nekadašnjeg suigrača iz Dinama Danija Olma, Hrvatska igra protiv Španjolske.

- Nisam se čuo s Danijem, jesam nedavno, ali od jučer nisam. Vjerojatno ćemo se čuti ovih dana. Španjolska je stvarno odlična reprezentacija, u kojoj igra puno mladih i dobrih igrača i koja igra jako dobar presing. Španjolci su u prve dvije utakmice u skupini stvorili dosta prilika koje nisu rezultirale pogotkom, ali zato su sve nadoknadili u zadnjem susretu protiv Slovačke. Moramo biti čvrsti u toj utakmici. Sigurno im nismo bili prvi "pick". Kad je Poljska zabila za 2:2 protiv Švedske, bilo je oduševljenje na njihovom stadionu. Međutim, što je, tu je, ako želimo biti najbolji, moramo pobijediti sve najbolje. Španjolci rade dobar pressing tako da moramo biti mirni, igrati pametno. Oni ne trpe kad im protivnik dugo drži loptu u nogama, posjedom ih možemo učiniti nervoznima, naglašava Livaković i ovako opisuje atmosferu u momčadi:

- Atmosfera je bila super, ali pobjeda protiv Škotske nas je još više digla. Svi su govorili da nam treba jedna pobjeda, ona se dogodila i vjerujem da ćemo biti sve bolji i jači. Ovo je definitivno bio trijumf koji nam je trebao, ali sad se sve otvorilo. Bilo je puno emocija i zagrljaja, puno toga pozitivnoga smo rekli jedni drugima, govori Livaković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.