DAVOR ŠUKER KAŽE

Želim Španjolsku u osmini finala SP-a!

Srijeda, 28. svibnja 2014. 10:48 Napisao/la  SC

- Prema onome što vidim na treninzima atmosfera je odlična, rekao je predsjednik HNS-a

Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, stigao je u Bad Tatzmannsdorf posjetiti hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Nakon što se zadržao u kratkom razgovoru s igračima i izbornikom Nikom Kovačem, predsjednik HNS-a podijelio je svoja razmišljanja s novinarima.

Davor Šuker svjedočio je i finalu Lige prvaka u Lisabonu.
- Ambijent je bio fenomenalan. Žao mi je Atletica, ali mislim da je Real Madrid zasluženo osvojio naslov i drago mi je da je Luka Modrić kao predstavnik hrvatskog nogometa bio tamo i odigrao izvrsnu utakmicu. Strahovali smo od moguće ozljede, ali vidi se da je spreman, rekao je Šuker.

- Ovo je mi je prvi posjet Bad Tatzmannsdorfu i dojmovi su sjajni. Razgovarao sam s izbornikom Nikom Kovačem i prema onome što vidim na treninzima atmosfera je odlična. Dobro se radi i mislim da će ovo biti dobar temelj za nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, rekao je Davor Šuker.

- Najbitnije je da ne bude više ozljeda. Izbornik ima sve ovlasti i slobodu u svom radu, ustvrdio je Šuker.

Osijek će ispratiti Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo, 31. svibnja od 16 sati na rasporedu je utakmica protiv Malija u Gradskom vrtu.

- Stadion je skoro raspordan, vjerujem da će biti sjajna atmosfera i da će Osijek prirediti sjajan oproštaj reprezentciji prije odlaska u Brazil. Nadam se da će ljudi doći i pomoći žrtvama poplava, rekao je Šuker prokomentiravši kratko reprezentacije Brazila, Meksika i Kameruna, suparnike Hrvatske u skupini na SP-u.

- Prema mojem mišljenju Brazil je favorit Svjetskog prvenstva. Jaka su reprezentacija, a domaćin redovito stigne do polufinala. Tu su Argentina, Njemačka, Engleska... Želim Španjolce u osmini finala i nadam se da će i Bosna i Hercegovina imati dobar nastup, zaključio je Davor Šuker.