Darijo Srna: Čim počne EURO, euforija će krenuti

Nedjelja, 20. svibnja 2012. 19:11 Napisao/la  Z. G.

Nedavno su me na granici policajci ispitivali oko reprezentacije,  sve ih jako zanima. Malo nam treba za euforiju, a svi očekujemo da ćemo proći skupinu, rekao je Srna

Darijo Srna, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, optimistiačn je uoči početka priprema za EURO.

- Kreću pripreme, svi znamo što nam znači EP i koliko smo se odricali da bismo se ondje plasirali. Bitno je da svi, uključujući i medije, budemo pozitivni kako bismo na Euru  napravili veliki rezultat za naš narod i državu. Želimo da Hrvati budu ponosni na svoju  reprezentaciju i da prođemo u drugi krug, naglasio je Srna.

Koliko je prisutan umor nakon naporne sezone?

- Umoran sam, ali kad nosim hrvatski dres, ne osjećam umor. Iza nas je klupska sezona, a  sad idemo predstavljati svoj narod. Ma, cijela se slika o našoj reprezentaciji promijenila  utakmicom protiv Turske u Istanbulu. Naravno, mi niti tada nismo sumnjali u sebe. Želimo  pozitivnu atmosferu, a samopouzdanja imamo dovoljno. Uvijek smo bili najjači kad je najviše  trebalo.

Dojam je da je euforija tijekom godina pomalo splasnula.

- Ja ne mislim tako. Evo, nedavno su me na granici policajci ispitivali oko reprezentacije,  sve ih jako zanima. Čim počne EURO, euforija će krenuti. Uostalom, nama kao narodu malo  treba za euforiju. Svi očekujemo da ćemo proći skupinu, zaključio je Srna.