DARIJO SRNA UOČI WALESA

Gazimo prema cilju, puni smo samopouzdanja

Ponedjeljak, 15. listopada 2012. 12:55 Napisao/la  ZG

Moramo pobijediti po svaku cijenu! Ma, tri boda protiv Walesa jako su važna, baš kao i ona tri u Makedoniji, kaže Srna

Kapetan Darijo Srna među onim je „nesretnicima“ koji će utakmicu protiv Walesa odigrati pod prijetnjom žutog kartona. Zaradi li opomenu u utorak u Osijeku, neće zaigrati u ožujku protiv Srbije u Zagrebu.

- To me ne opterećuje u smislu ću ga izbjeći napraviti profesionalni prekršaj bude li trebalo. Recimo, da suparnički igrač ide sam prema vratima u 90. minuti. Naravno, trudit ću se da ne dobijem karton, ali mnogo ovisi i o našoj momčadi. Moramo se nametnuti od prve minute. Ako postignemo rani pogodak, nema razloga da itko od nas dobije žuti karton, istaknuo je Srna.

Svojevrsnu bi prijetnju mogla predstavljati i kiša. Hoće li to biti otegotna okolnost za hrvatsku reprezentaciju?

- Siguran sam da - hoće. Hrvatska igra nogomet, ima brze igrače koji vole brzi protok lopte, težimo pas igri… Ipak, nadamo se da će nam vremenski uvjeti ići na ruku. Budu li kiša i blato, morat ćemo se prilagoditi, neće nam to biti apsolutno nikakav alibi. Moramo pobijediti po svaku cijenu! Ma, tri boda protiv Walesa jako su važna, baš kao i ona tri u Makedoniji, kao i ona tri na startu protiv Makedonaca u Zagrebu, kao što će vrijediti i protiv Srbije… Idemo korak po korak, gazimo prema cilju, puni smo samopouzdanja i optimizma, gradimo pozitivnu atmosferu. Želimo svakog Hrvata učiniti ponosnim, spremni smo učiniti sve za Hrvatsku i sve za to da idemo u Brazil!“

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.