DARIJO SRNA NAKON ŠKOTSKE

Ovo je do sada najgori trenutak

Srijeda, 16. listopada 2013. 11:50 Napisao/la  HNS

- Dojmovi su nikakvi, sramotno je uopće izaći pred javnost i nešto reći, kaže Srna

 

 

 

 

Darijo Srna, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, teško je pronalazio riječi kojima bi opisao ugođaj nakon poraza u Glasgowu. Škotska je slavila rezultatom 2:0, a Hrvatska s četiri uzastopne kvalifikacijske utakmice bez pobjede iščekuje dva dodatna dvoboja za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

- Dojmovi su nikakvi, sramotno je uopće izaći pred javnost i nešto reći. Teško je uopće naći riječi za situaciju, krizu u kojoj se nalazimo. Nitko ne može reći da želja nije prisutna, ali je mala. Nažalost, to je u ovom trenutku naš maksimum. Sastanak igrača i trenera ostat će između nas, rekao je Srna.

- Nema opravdanja. Ovo je do sada najgori trenutak otkad sam u reprezentaciji. Moramo se zamisliti i naći problem. Ja prvi kao kapetan moram snositi odgovornost. Svi smo krivi, nastavio je Srna.

Izbornik Igor Štimac ponudio je svoju ostavku predsjedniku Davoru Šukeru te Izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza, smatrajući da je to moralan čin u ovakvom trenutku.

O tome ne mogu govoriti, postoje ljudi koji su za to zaduženi. Izbornik ne može biti kriv za sve, mora postojati i odgovornost igrača, kaže Srna.

- Pred nama je još 180 minuta, imamo priliku za ono što Hrvatska zaslužuje. Možemo i izgubiti, ali moramo ostaviti srce na terenu. Atmosfera između igrača nije loša, to je napetost. Dogodilo se puno stvari koje nismo zaslužili, nismo imali ni sreće. Imali smo neke šanse, ali nismo zabili. Ružno je, zaključio je kapetan.

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.