Darijo Srna: Klik se dogodio kada smo osjetili da je javnost izgubila vjeru u nas!

Utorak, 19. studenog 2013. 22:16 Napisao/la  SC

Primio sam puno kritika na račun moje igre, nije bilo lako izdržati, kaže Srna

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Cilj je ostvaren nakon puno muke, kapetan Darijo Srna trasirao je put prema Brazilu drugim pogotkom u trenutku kada je Hrvatska imala igrača manje.

- Koncentirali smo se na ovu utakmicu, hvala publici na potpori, zaslužil smo i mi i navijači ovu pobjedu. Klik se dogodio kada smo osjetili da je javnost izgubila vjeru u nas. Nismo imali pravo razočarati navijače. Dobili smo vjetar u leđa tada, pokazali smo karakter. Rekao sam suigračima u svlačionici: Island je igrao s deset igrača u prvoj utakmici, možemo i mi. Važan je bio taj drugi gol kojega posvećujem svojoj obitelji, rekao je Srna i opisao kako je postigao pogodak:

- Izbornik zna da nisam igrač koji će igrati samo obranu. Primio sam puno kritika na račun moje igre, nije bilo lako izdržati. Nosio sam se njima i pokazao sam da još mogu igrati za reprezentaciju, kaže Srna

Mateo Kovačić odigrao je vrhunsku partiju, najbolju ikada na maksimirskom travnjaku:

 - Bilo bi žalosno da nismo uspjeli u svome cilju. U poluvremenu smo svi zajedno sjeli i dogovorili se da ćemo zaboraviti sve ono loše što se oko reprezentacije događalo u posljednjih nekoliko mjeseci. Rekli smo jedni drugima da ćemo i poginuti za nacionalni dres, ako je potrebno. Igrali smo zaista fenomenalno, zaslužili smo ostvariti pobjedu, rekao je Kovačić.

 

Danijel Pranjić vratio se u reprezentaciju samo toliko da bi otišao u Brazil:

 - Odigrali smo fantastičnu utakmicu, svi su dali svoj maksimum i zaslužili smo odlazak na Svjetsko prvenstvo. Vjerovali smo da će sve bigti dobro i unatoč Mandžukićevom isključenju. Dobro smo se otvarali, igrali smo na dubinske lopte koje protivnici nisu mogli pratiti. Mogu vam reći da smo bili motivirani i bez onih napisa o pivu iz isladnskih medija. Znali smo koji je cilj pred nama, a sada je vrijeme za uživanje. Sada ćemo ispiti i još toliko piva, pa neka pišu koliko žele, izjavio je povratnik Pranjić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.